X

Μητσοτάκης: ο κ. Τσίπρας είναι ένας εκβιαζόμενος Πρωθυπουργός

«Όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδία, τόσο καλύτερα θα είναι για την χώρα», διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Ant1news

Απόλυτα δικαιωμένος από τις εξελίξεις τόνισε πως αισθάνεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για αποπομπή του κ. Κοτζιά από τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε «όχι απλά αδύναμο… αλλά εκβιαζόμενο Πρωθυπουργό».

Προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Πριν από λίγες μέρες είχα περιγράψει την Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ως έναν κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας. Οι σημερινές εξελίξεις, φοβάμαι, ότι με δικαίωσαν απόλυτα. Ο κ. Τσίπρας σήμερα απέπεμψε τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά. Είπε ταυτόχρονα ότι δεν θα ανεχθεί καμία διγλωσσία στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Απέπεμψε δηλαδή», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, «τον άνθρωπο ο οποίος υπήρξε ο θερμότερος υποστηρικτής της Συμφωνίας και ταυτόχρονα κράτησε στην Κυβέρνηση τον κ. Καμμένο, ο οποίος έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι τη συμφωνία αυτή δεν τη θέλει, δεν τη στηρίζει και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει στην υπερψήφισή της».

«Νομίζω ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο», υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΝΔ «ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι απλά ένας αδύναμος Πρωθυπουργός. Είναι πια ένας εκβιαζόμενος Πρωθυπουργός. Και όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδία, τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα».

Συμπλήρωσε πως «Η Ελλάδα, ειδικά σήμερα, σε αυτές τις κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες, χρειάζεται μία Κυβέρνηση σταθερή, αποφασισμένη, η οποία θα μιλάει με μια φωνή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δεν την έχει σήμερα. Θα την αποκτήσει σύντομα μετά τις επόμενες εκλογές».