X

Μητσοτάκης: η Αλβανία πρέπει να σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας

Ο Πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον Προεδρείο της “Ομόνοιας” και συζήτησε τα προβλήματα της εθνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.

Ant1news

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της δημοκρατικής ένωσης εθνικής ελληνικής μειονότητας “Ομόνοια”, Βασίλη Κάγιου.

Τα μέλη του Προεδρείου της “Ομόνοιας” παρουσίασαν τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την εθνική ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, ενώ εξήραν την ιστορική συμβολή του πρώην Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην προώθηση αιτημάτων τους.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε το διαρκές και έντονο ενδιαφέρον του για την εθνική ελληνική μειονότητα τονίζοντας ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας περνά μέσα από το σεβασμό των δικαιωμάτων της.

 

 

 

 

 

Με αντιπροσωπεία της “ΔΕΕΜ – Ομόνοιας” συναντήθηκε και  Νίκος Καραθανασόπουλος

Με αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, ΔΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο, Βασίλη Κάγιο, τον γενικό αντιπρόεδρο Γεώργιο Τζομάκα και την κα Άννα Τσίμου συναντήθηκε σήμερα και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικά ανακοίνωση, «κατά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία της ΔΕΕΜ – Ομόνοιας ανέπτυξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία και τον ρόλο της “ΔΕΕΜ – Ομόνοιας”. Στη συνέχεια, το ΚΚΕ επισήμανε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και την παρουσία του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή, που είναι παράγοντες αποσταθεροποίησης και γεννούν τον κίνδυνο αλλαγής συνόρων. Τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη μη αλλαγής συνόρων και η προστασία των δικαιωμάτων της μειονότητας, ιδιαίτερα όσον αφορά ζητήματα παιδείας, πολιτισμού και προστασίας της ακίνητης περιουσίας».