X

“Ιερός πόλεμος” Μαξίμου-ΝΔ για τα περί “συναλλαγής” Τσίπρα-Ιερώνυμου

Δηκτική απάντηση Τσίπρα στις αιχμές της Νέας Δημοκρατίας. Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό από τον Μητροπολίτη Πειραιώς.

Ant1news

Για «πρωτοφανή, άδικη, αλλά και ανόσια επίθεση κατά του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος» κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Τσίπρας, με αφορμή τις χθεσινές αιχμές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για “συναλλαγή” του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Πρωθυπουργό, στον απόηχο της θυελλώδους συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει:

«Η ΝΔ προχώρησε χθες σε μια πρωτοφανή, άδικη, αλλά και ανόσια επίθεση κατά του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον οποίο κατηγόρησε ευθέως και επισήμως για “συναλλαγή” με τον Πρωθυπουργό.

Αλήθεια τι εννοεί ο κος Μητσοτάκης όταν κατηγορεί για συναλλαγή έναν ιεράρχη, που στη μακρά διαδρομή του υπηρέτησε με αφοσίωση την Εκκλησία και κέρδισε τον σεβασμό του λαού;

Ποια μικροκομματική τύφλωση τον οδηγεί να σύρει στο εδώλιο της αθλιότητας τον Αρχιεπίσκοπο και να εντάξει την Εκκλησία στον αντιπολιτευτικό του σχεδιασμό; Αναρωτιόμαστε πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και όλοι όσοι γύρω του ομνύουν δήθεν στην Ορθοδοξία, αλλά δεν διστάζουν να διασύρουν έναν άξιο λευίτη της. Ουαί υμίν, Φαρισαίοι υποκριτές…».

 

Υπενθυμίζεται ότι, κάνοντας μία αποτίμηση της απόφασης της Ιεράς Συνόδου, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έκαναν λόγο για προσωπικό φιάσκο του Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας πως «Φαίνεται πως υπήρξε μία προσωπική συνεννόηση -για να μην πούμε συναλλαγή- η οποία όπως φάνηκε δεν γίνεται αποδεκτή».

Τα ίδια στελέχη ανέφεραν πως δεν υπάρχει συμφωνία, ούτε διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους, ούτε βέβαια και 10.000 προσλήψεις που προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Συμπλήρωναν πως φαίνεται πως υπάρχει μόνο επέκταση της συμφωνίας για την εκκλησιαστική περιουσία, με την οποία συμφωνούσε η ΝΔ επί της αρχής, ενώ σημείωναν πως από τη στιγμή που ακυρώνεται η συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου φαίνεται πως δε γίνεται αποδεκτή και η αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος.

 

Μητροπολίτης Πειραιώς: η Κυβέρνηση έδειξε το αληθινό της πρόσωπο του αυταρχισμού και της δολιότητας

Ο Ιερώνυμος δεν μπορεί να εκφράζει μόνος του την Εκκλησία, έπραξε καθ' υπέρβασιν της εξουσίας του, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

«Πήγαν να παγιδεύσουν την Εκκλησία, η Κυβέρνηση έδειξε το αληθινό της πρόσωπο του αυταρχισμού και της δολιότητας. Υπεύθυνος για τον αυταρχισμό που εκδηλώνεται είναι οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος» τόνισε, σημειώνοντας παράλληλα πως το κλειδί των εξελίξεων το κρατά ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος.

Ανέφερε ότι η εκκλησία διοικείται βάσει του συνοδικού θεσμού «όπως ακριβώς οι Άγιοι Απόστολοί μας παρέδωσαν».

«Ο μόνος ο οποίος υποχρεώνει την εκκλησία είναι το ιερό σώμα της ιεραρχίας όλοι οι υπόλοιποι είναι απλά εντολοδόχοι οι οποίοι μπορεί να λειτουργούν καθ’ υπέρβαση», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Θέλουν να καταστήσουν ανίσχυρη την Εκκλησία αλλά θα βρουν μπροστά τους την Ευρώπη και την ΕΣΔΑ, είπε, υπογραμμίζοντας ότι αν κατατεθεί στη βουλή νομοσχέδιο με αυτό το περιεχόμενο θα καταθέσει άμεση προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς.