X

Γεωργιάδης για πόρισμα ΚΕΕΛΠΝΟ: θα κάνω αγωγή και μηνύσεις σε όσους το υπογράψουν (βίντεο)

Ανέβηκαν οι τόνοι στο πλατό της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”. Σφοδρή αντιπαράθεση Μαξίμου-ΝΔ για τα σκάνδαλα.

Ant1news

Με εξώδικο στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, στο οποίο θα απειλεί με αγωγή και μήνυση όσους υπογράψουν το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ, απαντά ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Μετά από δύο  χρόνια της απόλυτης στοχοποίησης μου από τον ΣΥΡΙΖΑ και μιας Εξεταστικής Επιτροπής που κατά 80% ασχολήθηκε μόνο μ’ εμένα, τελικά κατέληξαν οι συνάδελφοί μου του ΣΥΡΙΖΑ στο συμπέρασμα ότι για την περίοδο πέραν της υπουργικής μου θητείας, υπάρχουν ενδεχόμενες αποχρώσες ενδείξεις για την ενδεχόμενη ηθική μου αυτουργία σε τρία πλημμελήματα. Αυτή είναι η κατηγορία που μου προσάπτουν».

«Τα τρία αδικήματα που αναφέρουν έχουν ήδη κριθεί από τη Δικαιοσύνη και έχουν ασκηθεί διώξεις σε κάποιους υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ σε βαθμό πλημμελήματος», συμπλήρωσε.

Αποκαλύπτοντας τις επόμενες κινήσεις του, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Πριν την έναρξη της συνεδριάσεως της Εξεταστικής Επιτροπής θα στείλω εξώδικο και όποιος συνάδελφος υπογράψει αυτό που είδα – μπορεί να το αλλάξουν – και άρα υποπέσει στο αδίκημα της παραβάσεως καθήκοντος, της καταχρήσεως εξουσίας και της συκοφαντικής μου δυσφήμησης, θα λογοδοτήσει. Θα καταθέσω και αγωγή και μήνυση.»

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «έρχεται η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, για χρονική περίοδο που δεν έχει αρμοδιότητα, για υπόθεση που ο Εισαγγελέας έχει αποφανθεί και προσπαθεί να παρέμβει στη Δικαιοσύνη και να υποδείξει στη Δικαιοσύνη τι πρέπει να κάνει».

Οι τόνοι ανέβηκαν στη συνέχεια, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, έκανε λόγο για την λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τη χρεοκοπία της χώρας και η συζήτηση στράφηκε σε υποθέσεις που έχει αναδείξει η αντιπολίτευση, όπως αυτή της ΔΕΠΑ, την οποία η ΝΔ χαρακτηρίζει «σκάνδαλο».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε διατεθειμένος να βάλει στοίχημα πως αν έρθει φάκελος στην Βουλή για τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «θα κάνουν το παγώνι».

Ερωτηθείς για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της μη περικοπής των συντάξεων, ο κ. Γεωργιάδης επιφυλάχτηκε να απαντήσει, διερωτώμενος εάν θα είναι με ακύρωση ή με αναστολή του νόμου.