X

ΑΝΕΛ: δεν ψηφίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν ρίχνουμε την Κυβέρνηση

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ φέρεται να έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας, προκειμένου να συγκεράσει τις διαφορετικές τάσεις που διαμορφώνονται στο εσωτερικό του κόμματος.

Ant1news

Συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου, επιβεβαιώνοντας την μέχρι τώρα θέση τους, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτό που διευκρινίστηκε όμως, είναι ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν ενδεχόμενη πρόταση μομφής που θα υποβάλλει η ΝΔ, οι Υπουργοί της θα παραιτηθούν από τις θέσεις τους και κατά συνέπεια θα υπάρξει ανασχηματισμός, χωρίς όμως να ρίξουν την Κυβέρνηση.

Πριν φτάσουν όμως σε αυτό το σημείο, οι ΑΝΕΛ θα πρέπει να διαχειριστούν τις φωνές στο εσωτερικό του κόμματος που θέλουν να υπερψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, όπως αυτή του κ. Παπαχριστόπουλου, αλλά και άλλες απόψεις όπως αυτή του κ. Κατσίκη, που έχει δηλώσει ότι θα πρέπει να ρίξουν την Κυβέρνηση, για να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, με ψήφους άλλων κομμάτων ή βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση της ΚΟ έγινε και συζήτηση- ενημέρωση για Νovartis και ΚΕΕΛΠΝΟ. “Η διαφθορά είναι πολύ σημαντικό θέμα για εμάς, είναι μέσα στα τρία ζητήματα για τα οποία αποφάσισαν συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ” τόνιζαν πηγές των ΑΝΕΛ, θέλοντας έτσι να απαντήσουν και σε όσους στο κόμμα ζητούν μέχρι και να ρίξουν την κυβέρνηση για το Σκοπιανό.

Αποφασίστηκε επίσης η ΚΟ να συνεδριάζει κάθε 15 ημέρες, ώστε να “μαζευτούν” εκατέρωθεν αντιδράσεις. Ο κ. Καμμένος έδωσε ρητή εντολή να μη γίνονται διαρροές για τις συνεδριάσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Τέλος η ΚΟ ασχολήθηκε και με τη συνδιάσκεψη του Σαββάτου για την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι ΑΝΕΛ δε θα δώσουν χρίσματα πάντως, για να αποφευχθούν οι κομματικές αντιπαραθέσεις.

Από τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, απουσίαζαν δικαιολογημένα η κυρία Κουντουρά και ο κ. Ζουράρις.