X

Την τιμωρία Γρηγοράκου για “σεξιστική επίθεση” ζητά η Αννέτα Καββαδία

Έκανε λόγο για αήθη επίθεση στο πρόσωπό της και χαρακτήρισε υποκριτική την ανάκληση της φράσης «σκάσε ρε τσόκαρο».

Ant1news

Πρόταση μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά στον Λεωνίδα Γρηγοράκο ζητά η Αννέτα Καββαδία, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Μετά και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να καταδικάσει τη συμπεριφορά του βουλευτή της, η κ. Καββαδία καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για αήθη και προσβλητική επίθεση και συμπεριφορά με έντονα σεξιστικά στοιχεία και χαρακτηρίζει άκρως υποκριτική την ανάκληση της φράσης «σκάσε ρε τσόκαρο». Κι αυτό γιατί, όπως η ίδια αναφέρει στην επιστολή της, με διαρροές προς δημοσιογράφους έδωσε συνέχεια στο θέμα, παρουσιάζοντας, μάλιστα, υποτιθέμενο μεταξύ τους διάλογο ο οποίος ουδέποτε διημείφθη. «Το μόνο δεδομένο, το οποίο παραδέχεται, είναι η αρχική απαράδεκτη φράση του», σημειώνει.

 

Αναφορικά με το επεισόδιο, αναφέρει πως ο κ. Γρηγοράκος ενοχλημένος - κατά δήλωσή του - από την, εντός της αίθουσας, φασαρία την ώρα που μιλούσε ο Κ.  Σκανδαλίδης, γύρισε προς το μέρος της φωνάζοντάς «σκάσε ρε τσόκαρο». Στην έντονη αντίδρασή της, η οποία συνοδεύτηκε από τη φράση «θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον τρόπο που μιλάς», προσθέτει η βουλευτής, ο κ. Γρηγοράκος συνέχισε να ασχημονεί, χειρονομώντας προς το μέρος της και επιδεικνύοντας μια συμπεριφορά με έντονα σεξιστικά στοιχεία, ενώ μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, και τις αποδοκιμασίες πολλών συναδέλφων, δήλωσε πως ανακαλεί.