X

Κουμουτσάκος: αδιανόητο κι επικίνδυνο να χαράσσει την εξωτερική πολιτική ο Καμμένος

Αιχμές και κατά του Α/ΓΕΕΘΑ για τις δηλώσεις του αφήνει η ΝΔ, προειδοποιώντας ότι η Άγκυρα σχεδιάζει εκβιασμό, με δημιουργία «τετελεσμένων».

Ant1news

«Δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε αμφισβήτηση από την Τουρκία του Διεθνούς Δικαίου και του status quo στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Θέλουμε τον διάλογο, αλλά ο διάλογος δεν μπορεί να είναι προϊόν της συγκεκριμένης πολιτικής που ενισχύει την ένταση» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, την ώρα που η Τουρκία, μέσω του Χ. Ακάρ, εντείνει την προκλητική ρητορική και τις απειλές της.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος προειδοποιεί ότι η Τουρκία προσπαθεί να εκβιάσει την χώρα μας, σχεδιάζοντας την δημιουργία «τετελεσμένων» και το «σύρσιμο» της Ελλάδας σε διάλογο, ενώ επιτίθεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς τόσο κατά του Αλέξη Τσίπρα, όσο και κατά του Υπ. Εθνικής Άμυνας, αφήνοντας αιχμές και για τον Α/ΓΕΕΘΑ.

Όπως τονίζει ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να χαράσσει την εξωτερική πολιτική το Υπ. Άμυνας και όχι το Υπουργείο Εξωτερικών.

Όλη η δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε αμφισβήτηση από την Τουρκία του Διεθνούς Δικαίου kai του status quo στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Θέλουμε τον διάλογο, αλλά ο διάλογος δεν μπορεί να είναι προϊόν της συγκεκριμένης πολιτικής που ενισχύει την ένταση. Ούτε να διανοηθεί η Άγκυρα ότι η ένταση μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις εξαναγκασμού της χώρας μας σε οποιαδήποτε μορφή διαπραγμάτευσης. Κανένας στην Ελλάδα δεν πρέπει, έμμεσα ή άμεσα να υποστηρίξει με οποιονδήποτε τρόπο τέτοιες σκέψεις που μπορεί να υπάρχουν στην άλλη πλευρά.

 

Στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής δεν λάβαμε κάποια απάντηση σχετικά με το ποιοι ήταν οι συγκεκριμένοι λόγοι που οδήγησαν τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και, κυρίως τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, να κάνουν αυτές τις δηλώσεις.

Στις δημοκρατίες παντού στον κόσμο την εξωτερική πολιτική χαράζει το Υπ. Εξωτερικών. Αυτό έχει την ευθύνη. Το Υπ. Εθνικής Άμυνας την υποστηρίζει προασπιζόμενο την εθνική ασφάλεια. Το ανάποδο, εκτός από αδιανόητο, είναι και επικίνδυνο. Και για τη δημοκρατία και για το εθνικό συμφέρον.

Δυστυχώς σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία αυξημένης έντασης στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο, σε δύσκολες συνθήκες για την Πατρίδα, στην κυβέρνηση υπάρχει Υπουργός Εξωτερικών μερικής απασχόλησης και Υπουργός Άμυνας περιορισμένης υπευθυνότητας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ειδικά, τώρα που τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής & εθνικής ασφάλειας παρουσιάζουν τέτοια ένταση και όξυνση».

ΑΝΕΛ: ανεύθυνος και με μεγάλη κομματική εμπάθεια ο Κουμουτσάκος

Απαντώντας σε όσα είπε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, ο Εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, αναφέρει σε δήλωση του «κύριε Κουμουτσάκο, αποδεικνύετε για μια ακόμη φορά ότι πράγματι είστε περιορισμένης ευθύνης, ελάχιστης υπευθυνότητας και πολύ μεγάλης κομματικής εμπάθειας. Πρέπει, επιτέλους, να κατανοήσετε ότι απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε “ένα σώμα μια ψυχή”».