X

Εύα Καϊλή: οι περισσότεροι μου ζήτησαν να μείνω στο Ευρωκοινοβούλιο

Η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής μίλησε για την απόφαση να μην διεκδικήσει τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

Ant1news

Για την απόφαση να είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές και να μην διεκδικήσει τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, μίλησε η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Εύα Καϊλή.

«Ήταν μια πολύ τιμητική πρόταση, μια συζήτηση κάναμε, αλλά μαζί το αποφασίσαμε. Δεν πίεσε κανείς κανέναν», τόνισε η κα Καϊλή, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 104,6”. Συμπλήρωσε πως «δεν ισχύει το απαγορευτικό, αλλά διερευνήσαμε άλλες εναλλακτικές».

«Οι περισσότεροι μου ζήτησαν να συνεχίσω τη δουλειά που κάνω στο Ευρωκοινοβούλιο. Ίσως γιατί τα εθνικά μας ζητήματα είναι έντονα φορτισμένα για τους Θεσσαλονικείς και το να ακούγεται κάτι έξω από τα σύνορα νομίζω ότι εκτιμούν» κατέληξε.

Σε δηλώσεις του στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, σχολίασε πως «πως ουδέποτε υπήρξε κάποια κόντρα» για την υποψηφιότητα της Εύας Καϊλή. «Πιστεύω ότι πολλές φορές παίρνουν έκταση κάποια γεγονότα και δημιουργείται μια εικόνα που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα», σημείωσε.

Συνέχισε λέγοντας: «Εμείς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε κάνει προσπάθεια να έχουμε μία υποψηφιότητα η οποία να εκφράζει τον προοδευτικό χώρο. Κι αυτό διότι το έργο του κυρίου Μπουτάρη ήταν ένα σημαντικό έργο που χρήζει συνέχειας. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε, μετά την οριστική άρνηση της κυρίας Καϊλή, να διαμορφώνουμε μια συμμαχία η οποία θα είναι ευρύτατη. Νομίζω ότι μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα έχουμε ανακοινώσει και γι’  αυτό το θέμα»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν ο Σπύρος Βούγιας αντιμετωπίζεται θετικά, ο κ. Χρηστίδης απάντησε πως: «είναι μια καλή υποψηφιότητα».