X

Μητσοτάκης: προσβολή στη μνήμη των θυμάτων του Κουφοντίνα η βόλτα στους ίδιους δρόμους που τους σκότωσε

Μέγιστη προσβολή στη μνήμη τους, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ τη βόλτα του εκτελεστή της 17Ν στους δρόμους όπου δολοφονήθηκαν τα θύματά του.

Ant1news

Με ανάρτηση στο Twitter αντέδρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη βόλτα που έκανε ο Δημήτρης Κουφοντίνας στο κέντρο της Αθήνας.

Στη φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα social media, απεικονίζεται ο καταδικασμένος εκτελεστής της 17 Νοέμβρη να περπατά στη Βουκουρεστίου, σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου εκτελέστηκε ο Παύλος Μπακογιάννης το 1989.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «μέγιστη προσβολή στη μνήμη τους» το ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας περπάτησε «στους ίδιους δρόμους που σκότωσε εν ψυχρώ τα θύματά του».

«Η δημόσια συναναστροφή του με ομάδες που απειλούν όσους διαφωνούν μαζί τους αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι παραμένει καθοδηγητής τους», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Προηγουμένως είχε εκδοθεί ανακοίνωση και από τη Νέα Δημοκρατία, στην οποία αναφερόταν ότι, «δεν υπάρχει προηγούμενο σε κράτος δικαίου αμετανόητος τρομοκράτης -που έχει καταδικασθεί 11 φορές σε ισόβια- να κάνει περιχαρής βόλτα στα σημεία που σκότωνε εν ψυχρώ ανθρώπους, απολαμβάνοντας την πολλοστή άδεια που του δόθηκε για να βγει από τις φυλακές».

Σπυράκη για Κουφοντίνα σκεφτείτε τη μάνα του Αξαρλιάν. Κανέναν άλλο.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, σε συνέντευξη της στο «OPEN» και αναφερόμενη στις αντιδράσεις που προκάλεσε η νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα και η βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας, τόνισε ότι «χθες είχαμε τον άνθρωπο που σήκωνε το πιστόλι και δολοφονούσε εν ψυχρώ, τον άνθρωπο που καταδικάστηκε 11 φορές ισόβια να κάνει βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Σκεφτείτε τη μάνα του Αξαρλιάν, κανέναν άλλο. Όπως, επίσης, είναι επιλογή του Πρωθυπουργού να ψηφίσει με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τον Νόμο Παρασκευόπουλου που τους βγάζει όλους αυτούς έξω. Που κατήργησε τις φυλακές τύπου Γ. Αυτό είναι ο τρόπος με τον οποίον ο κ. Τσίπρας βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη.

Και επιμένω ότι δεν είναι μικρό το γεγονός ότι χθες είχαμε tweet βουλευτή, του κ. Κυρίτση, ο οποίος έκανε χιούμορ με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Ας τους ενημερώσει κάποιος  ότι την τελική κρίση την έχουν οι άνθρωποι εκεί έξω. Ας τους ενημερώσει κάποιος ότι θα ψηφίσουν οι άνθρωποι εκεί έξω, θέλουν δεν θέλουν και την  ετυμηγορία τους θα την αποδεχθούν, θέλουν δεν θέλουν. Γιατί, και επιτρέψτε μου να πω και κάτι που το θεωρώ πάρα πολύ κρίσιμο, ο κόσμος καταλαβαίνει και την καταστροφή θα τη σταματήσει».