X

ΣΥΡΙΖΑ: όλα ανοικτά για Καμμένο, στόχος η εξάντληση της 4ετίας

Η κυβερνητική σταθερότητα και η Συμφωνία των Πρεσπών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Ant1news

Εφικτή θεωρούν κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ την πλειοψηφία των 151 βουλευτών τόσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και για οποιαδήποτε κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή, όπως προέκυψε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στόχος παραμένει η εξάντληση της τετραετίας για την Κυβέρνηση, ενώ δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο να ζητήσει ο Πρωθυπουργός ψήφο εμπιστοσύνης.

«Αυτήν τη στιγμή όλα είναι ανοικτά», σχολίαζαν για την στάση του Πάνου Καμμένου, εν αναμονή των αποφάσεων των ΑΝΕΛ.

Ειδικότερα, όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, υπογραμμίστηκε πως είναι θέμα ιστορικής ευθύνης για τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά και για τους βουλευτές για να λήξει αυτό το θέμα, που έχει ταλανίσει τη χώρα, με τον πιο επωφελή εθνικά τρόπο.

 

Επαναλήφθηκε, τέλος, η “πρόκληση” σε Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, αν έχει ο κ. Μητσοτάκης αμφιβολία», ανέφεραν χαρακτηριστικά κομματικές πηγές.

«Ένα πιθανό διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παραμονές των εκλογών για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, δεν διαγράφει ούτε τον τυχοδιωκτισμό και των δύο ούτε την τετράχρονη μνημονιακή συμβίωση του ΣΥΡΙΖΑ με έναν ακροδεξιό εταίρο», σχολιάζει το ΚΚΕ.