X

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ

Γιατί δόθηκε παράταση στο "θρίλερ" για το επικείμενο διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση της ΕΕ του κόμματος και το "καυτό" σποτ με τα ...κοκκινα δάκρυα.

Ant1news

Αναβλήθηκε η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

Αιτία - ή κατά πολλούς αφορμή- ήταν η ένταση στην συνεδρίαση για την τροπολογία για τα εξοπλιστικά, στην οποία ο Πάνος Καμμένος αναγκάστηκε να υποχωρήσει μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Κανονικά έγινε η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση των ΑΝΕΛ «ενέκρινε ομόφωνα τη νέα καμπάνια και την πορεία του Κινήματος». Μάλιστα, δόθηκε στην δημοσιότητα και το νέο σποτ του κόμματος, το οποίο ειναι εξαιρετικά καυστικο για τον ΣΥΡΙΖΑ, με "κόκκινα δάκρυα" και "συγκρουόμενες κόκκινες γραμμές"

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, η συνεδρίαση της ΚΟ θα γίνει στις 13:00 της Παρασκευής, ενώ ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ ενημέρωσε ότι θα κάνει δηλώσεις μετά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, την ίδια ημέρα.

Από τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ θα απουσίαζε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά που βρίσκεται στο εξωτερικό για υπηρεσιακά ζητήματα, αλλά κι ο Υφ, Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Πάτρα. 

 Η συνεδρία της ΚΟ των ΑΝΕΛ ίσως πραγματοποιηθεί ακόμα και μετά το ραντεβού του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή κι αφού θα έχει φύγει απο την Ελλάδα η Καγκελάριος Μέρκελ, η οποία θα πραγματοποιήσει απο την Πέμπτη διήμερη επίσκεψη στην χώρα μας.

Εκεί που εστιάζεται σήμερα το ενδιαφέρον, όταν γίνει η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ειναι να φανεί αν ο ο Πρόεδρος του κόμματος θα ζητήσει την παραίτηση των βουλευτών του που θα ψηφίσουν τη Συμφωνία ή θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

 

Αντίστροφη μέτρηση για το "διαζύγιο"

Αντίστροφη μέτρηση για το «διαζύγιο» των συγκυβερνώντων κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ήδη δρομολογηθεί με το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι το πόσο «σκληρό» θα είναι και τι αντίκτυπο θα έχει.

Το ραντεβού Τσίπρα – Καμμένου κλείστηκε για την Παρασκευή,μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών και τον Υπουργό Άμυνας να μεταθέτει προγραμματισμένη για χθες τηλεοπτική του συνέντευξη για την ερχόμενη Παρασκευή, δύο μέρες μετά από συνέντευξη που θα παραχωρήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός, ώστε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ να έχει τον τελευταίο λόγο.

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες τις επόμενες μέρες, καθώς σήμερα ξεκινά η συζήτηση για τις συνταγματικές αλλαγές στην πΓΔΜ, τελευταία πράξη για να «περάσει» από τα Σκόπια η Συμφωνία των Πρεσπών.

Παρά το ότι προσεγγίσεις στελεχών των ΑΝΕΛ από τον Πρωθυπουργό διαψεύδονται από τα ίδια τα στελέχη, ο Πάνος Καμμένος φέρεται εξοργισμένος με τον Αλέξη Τσίπρα, αφού δεν αποκλείει μέχρι τώρα στελέχη των ΑΝΕΛ να βρεθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός φαίνεται διατεθειμένος να κρατήσει στην κυβέρνηση τα στελέχη των ΑΝΕΛ που δεν θα ακολουθήσουν τον πρόεδρό τους στην έξοδο.