X

Κίνημα Αλλαγής: μία είναι η λύση, εκλογές εδώ και τώρα!

Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση και “πυρά” κατά των βουλευτών που προτίθενται να τη στηρίξουν.

Ant1news

«Εκλογές εδώ και τώρα» ζητά το Κίνημα Αλλαγής, με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να κάνουν λόγο για μία «άθλια εικόνα» που παρουσιάζουν Τσίπρας-Καμμένος.

«Όσοι θα στηρίξουν αυτήν την Κυβέρνηση, είναι για εμάς μία ετερόκλητη σύνθεση αποστατών, που δεν μπορεί να σταθεί», σημείωναν, υποστηρίζοντας ότι επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις τους όσα είπε ο Πρωθυπουργός στην τηλεοπτική του συνέντευξη περί διαφορετικής σύνθεσης της πλειοψηφίας στη Βουλή.

«Ο κ. Τσίπρας παρέλαβε μία χώρα σε κανονικότητα και την οδήγησε στο χείλος του γκρεμού», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζουν ότι το Κίνημα Αλλαγής θα καταψηφίσει τη συμφωνία και επισημαίνουν πως αν η Κυβέρνηση στηριχθεί από πρόσωπα που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους θα δημιουργηθούν υποψίες συναλλαγής.

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η Χαριλάου Τρικούπη καθιστά σαφές ότι δεν συναινεί σε μία νέα θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου και ότι η απόφαση του κ. Τσίπρα να τον προτείνει ξανά αποτελεί μία προσπάθεια να κρατήσει συσπειρωμένη δίπλα του την καραμανλική συνιστώσα. Το Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει δική του πρόταση, θεωρώντας πως έχει έρθει η ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέρχεται από τον προοδευτικό χώρο.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στη χώρα μας, στελέχη του ΚΙΝΑΛ υπενθυμίζουν πως δεν ήταν στην κατηγορία όσων φώναζαν “Go Back”. Αφήνουν όμως αιχμές για τον ρόλο της στην επιβολή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, στη συμφωνία για το Προσφυγικό που «οδήγησε στη ντροπή της Μόριας», και στις εξελίξεις στο Σκοπιανό, με την επίσκεψή της στα Σκόπια για να ενισχύσει τον Ζάεφ.