X

“Συντροφικά μαχαιρώματα” με φόντο την ψήφο εμπιστοσύνης

Στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο. “Καρφιά” από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τους “πρόθυμους” να στηρίξουν τον Τσίπρα.

Ant1news

Θολό παραμένει το πολιτικό τοπίο, στον απόηχο της τηλεοπτικής συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πέταξε το γάντι στον Πάνο Καμμένο, ξεκαθαρίζοντας πως αν άρει την εμπιστοσύνη του στην Κυβέρνηση, τότε θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Η εικόνα αναμένεται να αρχίσει να ξεκαθαρίζει το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν θα συνεδριάσει η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Και μπορεί το σποτάκι με το νέο σήμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων να μας έχει προετοιμάσει για μία ξεκάθαρη θέση όσον αφορά το “όχι” στη Συμφωνία των Πρεσπών, ήδη όμως βουλευτές του κόμματος έχουν διαχωρίσει τη θέση τους, προκαλώντας έτσι μία πιθανή διαγραφή τους από τον Πάνο Καμμένο.

Με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ να έχει ξεκαθαρίσει πως θα αποσύρει τους Υπουργούς του από το κυβερνητικό σχήμα και θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, άγνωστο παραμένει αν θα στηρίξει και την Κυβέρνηση. Ήδη η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η Έλενα Κουντουρά και ο Τέρενς Κουίκ έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θα αποχωρήσουν από την Κυβέρνηση.

Ξεκάθαρος ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, εμφανίστηκε ο Κώστας Κατσίκης, ο οποίος παραμένει... πιστός στον Πάνο Καμμένο, όπως και η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. “Όχι” στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά πιθανό “ναι” στην Κυβέρνηση σκέφτεται ο Κώστας Ζουράρις. Άγνωστο είναι το τι θα πράξει ο Βασίλης Κόκκαλης, του οποίου το αυτοκίνητο... χάλασε και δεν εμφανίστηκε στην χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο.

Σκληρή απάντηση στον Πάνο Καμμένο για τον χαρακτηρισμό “νυφούλα” έδωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, ο οποίος τόνισε «καλύτερα νυφούλα... παρά ζωντοχήρα». Από την πλευρά του, ο Σπύρος Δανέλλης, άφησε να εννοηθεί πως προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας καταστροφικό το ενδεχόμενονα οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με βασικό επίδικο τη Συμφωνία των Πρεσπών και έναν διχασμό ανάμεσα σε “προδότες” και “πατριώτες”.

«Ο κ. Τσίπρας έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία των βουλευτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών», εκτίμησε η Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έσπευσε να προεξοφλήσει πως ο Πάνος Καμμένος τελικά θα αλλάξει γνώμη και δεν θα αποχωρήσει από την Κυβέρνηση.

Εκλογές πριν από τη Συμφωνία των Πρεσπών ζητούν το Κίνημα Αλλαγής και η Ένωση Κεντρώων. «Όσοι θα στηρίξουν αυτήν την Κυβέρνηση, είναι για εμάς μία ετερόκλητη σύνθεση αποστατών, που δεν μπορεί να σταθεί», σημείωναν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη. 

Κύκλοι της Δημοκρατικής Αριστεράς διευκρίνιζαν την στάση του κόμματος, στο ενδεχόμενο ψηφοροίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, ενώ σημείωναν ότι είναι γνωστή απο καιρό η θέση τους σε ότι αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών.

«Αν αύριο, πριν τις Πρέσπες, η Κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, δε θα την πάρει από εμένα κι ας πάμε σε εκλογές, να αποφασίσει ο ελληνικός λαός τι θα γίνει με τη Συμφωνία των Πρεσπών», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Σαρίδης.