X

Ο Καμμένος “πυροβολεί” Τσίπρα και Μητσοτάκη

Τι είπε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ στρέφοντας τα πυρά του κατά του πρώην Κυβερνητικού του εταίρου, αλλά και κατά του Προέδρου της ΝΔ.

Ant1news

Τα βέλη του τόσο προς τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έστρεψε ο Πάνος Καμμένος το μεσημέρι της Τρίτης.

Λίγη ώρα μετά το προσκλητήριο του Πρωθυπουργού σε βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, που θα ανοίξει τον δρόμο για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για λάθος του Πρωθυπουργού και για «νεκρή συμφωνία».

Παράλληλα παίρνοντας θέση στην σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα- Μητσοτάκη για την υπουργοποίηση του Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έκανε λόγο για «έγκλημα» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Καμμένος, λίγες ώρες μετά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του ΥΕΘΑ, έγραψε στο Twitter «Λάθος του πρωθυπουργού η στήριξη της ήδη νεκρής συμφωνίας των Πρεσπών. ΕΓΚΛΗΜΑ του Κούλη φερόμενου ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποκαλεί τον Έλληνα ΥΕΘΑ, τον Ναύαρχο, τον βάτραχο Αποστολάκη Σπαντιδάκη. Προσβάλει το Στράτευμα ο αδελφός της κομματάρχη Ερτογάν (sic)».

 

Νωρίτερα, πάντως και ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, διατύπωσε την άποψη πως υπήρξε μια μεγάλη αλλαγή από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, αλλάζοντας τις ημερομηνίες και φέρνοντας δύο μήνες νωρίτερα τη Συμφωνία των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο, πράγμα που δημιούργησε μια συνθήκη στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Όπως παρατήρησε ο κ. Τοσουνίδης «δεν θα ολοκληρώσει αυτό που φαίνεται ότι ξεκίνησε (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) δηλαδή να διατηρήσει σε υπουργεία ανθρώπους που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες γιατί τελικά ΄τα στερνά τιμούν τα πρώτα». 

Ωστόσο, ο κ. Τοσουνίδης αναφέρθηκε και στις δηλώσεις που έκανε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη κατά του Πάνου Καμμένου τον οποίο χαρακτήρισε «κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Τοσουνίδης είπε ότι «οι συνεχιζόμενες συκοφαντίες της κυρίας Μπακογιάννη εναντίον του Πάνου Καμμένου, αναδεικνύουν τη μόνη και μεγάλη αλήθεια: Φοβάται η κυρία Μπακογιάννη και ο αδελφός της την αλήθεια, την εντιμότητα και τη συνέπεια που διακρίνουν τον Πάνο Καμμένο». «Είναι γελοίο κυρία Μπακογιάννη αυτό που κάνετε: από τη μια να παραδίδετε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια και από την άλλη να υποκρίνεστε τη γιαλαντζί «Μακεδονομάχο». Δυστυχώς για εσάς, σας γνωρίζει ο ελληνικός λαός», κατέληξε ο κ. Τοσουνίδης.