X

Λεβέντης: εθνική μειοδοσία η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας

«Ό,τι κυρώνεται χωρίς την κοινωνία, χωρίς τον ελληνικό λαό, ακυρώνεται στην πράξη», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ant1news

«Η Βουλή δεν εκφράζει τη βούληση του ελληνικού λαού», τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης , στη δεύτερη μέρα της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων δεν είναι καλό σημάδι η Βουλή να αγνοεί τη βούληση του λαού. «Προσπαθείτε με το ζόρι να επιβάλλετε στο λαό τη δική σας άποψη δεν είναι δημοκρατία», σημείωσε.

«Τι πρέπει να κάνει ο λαός για να σώσει τη Μακεδονία», διερωτήθηκε ο κ. Λεβέντης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν έκανε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών πριν τις συναντήσεις με την ηγεσία της γειτονικής χώρας. «Πριν πάει ο κ. Κότζιας και ο κ. Τσίπρας να συναντήσει τον κ. Ζάεφ δεν συνεδρίασε το κοινοβούλιο».

«Εθνική γραμμή λέει ήταν να δώσουμε σύνθετη ονομασία λέτε. Ποιος χάραξε αυτή την εθνική γραμμή; Πότε συνήλθε συμβούλιο αρχηγών; Πότε ψήφισε η Εθνική Αντιπροσωπεία; Ονομάζετε εθνική γραμμή τις υποχωρήσεις», είπε ο κ. Λεβέντης.

«Νομίζετε ότι είστε αλήθεια οι θεόπεμπτοι; Νομίζετε ότι η ιστορία θα γράψει με ωραία γράμματα αυτά που κάνετε;», συνέχισε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «υπογράφει τα πάντα και κάνει όλα τα χατίρια των ξένων. «Ό,τι κυρώνεται χωρίς την κοινωνία, χωρίς τον ελληνικό λαό, ακυρώνεται. Ακυρώνεται στην πράξη», τόνισε.

Μιλώντας για τη παράδοση -όπως είπε- του ονόματος «Μακεδονία» ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε πως είναι εθνική μειοδοσία από τον κ. Τσίπρα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις πληροφορίες για άμεση συζήτηση στη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας: «Γιατί τέτοια τρεμούρα. Ποιος κρύβεται από πίσω;».

Απευθυνόμενος, τέλος, στον Πάνο Καμμένο τόνισε «αν ήθελε να σταματήσει τον συνεταίρο του δεν ήταν ανάγκη να αφήσει το πλοίο να βυθιστεί και στο παρά πέντε να εξέλθει του πλοίου».