X

“Ναι” από τον Θεοχαρόπουλο στην Συμφωνία των Πρεσπών

Οι αποφάσεις των οργάνων της ΔΗΜΑΡ, η «έξωση» από την Επιτροπή Εξωτερικών-Άμυνας κι οι επόμενες κινήσεις της Γεννηματά.

Ant1news

«Ναι» κατά πλειοψηφία, με 11 "υπέρ" και 6 "κατά" στην Συμφωνία των Πρεσπών είπε την Κυριακή η Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ, λίγη ώρα πριν απο το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών 

Ακολούθησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ που έχει και την ευθύνη της τελικής απόφασης. εκεί, 29 μέλη ψήφισαν υπέρ της εισήγησης ο κ. Θεοχαρόπουλος να στηρίξει το "ναι" στην ψηφοφορία στην Βουλή για την Συμφωνία των Πρεσπών, 22 μέλη πρόκριναν να δηλώσει "παρών" ή να απέχει της διαδικασίας, ενώ άλλα δύο μέλη δεν εξέφρασαν σαφή θέση.  

Κατόπιν αυτού, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θα υπερψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» δήλωσε ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος θα αντικατασταθεί από τον κ. Σκανδαλίδη στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τάχθηκε υπέρ της διαγραφής του προέδρου της ΔΗΜΑΡ από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ μένει να φανεί αν θα πράξει έτσι η Φώφη Γεννηματά, η οποία ειχε προειδοποιήσει ότι «κάθε ψήφος στην Συμφωνία των Πρεσπών θα έχει τις συνέπειες της».