X

Ψαριανός στον ΑΝΤ1: πιθανή η προσχώρηση Θεοχαρόπουλου στο Ποτάμι (βίντεο)

Ανεξάρτητος δηλώνει ο βουλευτής του Ποταμιού, του οποίου η ΚΟ διαλύθηκε με την αποχώρηση Αμυρά. Η δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.

Ant1news

«Προς το παρόν είμαστε όλοι ανεξάρτητοι, εκτός κι αν γίνει κάποια αλλαγή και παραμείνει με Κοινοβουλευτική Ομάδα το Ποτάμι», απάντησε ο Γρηγόρης Ψαριανός στο Καλημέρα Ελλάδα, ερωτηθείς για το αν θα παραμείνει στο Ποτάμι.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, Το Ποτάμι μένει χωρίς ΚΟ, αφού δεν συμπληρώνει τον απαραίτητο αριθμό των πέντε βουλευτών.

Όπως είπε ωστόσο ο Γ.Ψαριανός, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος διεγράφη από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει ήδη επαφές με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος «ενδέχεται να προσχωρήσει στο Ποτάμι».

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, πάντως, δήλωσε ότι έχει καλές σχέσεις με το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη, σημειώνοντας ώστόσο ότι, λειτουργεί συλλογικά. 

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, προτίθεται να λάβει μέρος ο ίδιος, που αρχικά είχε προταθεί από τον Σταύρο Θεοδωράκη, ως αντικαταστάτης του διαγραφέντα Σπύρου Δανέλλη, ενώ στη συνέχεια προτάθηκε να εκπροσωπηθεί το Ποτάμι από τον Γιώργο Μαυρωτά, κάτι που όπως είπε ο Γ.Ψαριανός «δεν το επιτρέπω».

Στην περίπτωση που υπάρχει ΚΟ του Ποταμιού το απόγευμα και συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο ίδιος είπε ότι θα επιμείνει στη θέση του.

«Απέχουμε από την ψηφοφορία ή ψηφίζουμε παρών», είναι η πρόταση την οποία έχει διατυπώσει και στην οποία επιμένει.

Σχολιάζοντας το χθεσινό συλλαλητήριο έκανε λόγο για «μία μεγάλη συγκέντρωση με λάθος, κατά τη γνώμη μου σύνθημα, γιατί η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική, υπάρχει και η βουλγαρική και η σλαβομακεδονική».

Πάντως όπως είπε, «είμαι υπέρ της σύνθετης ονομασίας, αλλά δεν το δέχομαι σε όλα. Δεν δέχομαι τη μακεδονική ταυτότητα ή γλώσσα, δεν δέχομαι κάτι που μπορεί να διαφορετική ερμηνεία στο μέλλον».

Σχετικά με τα επεισόδια σχολίασε ότι «ήταν 99% προβοκάτσια αυτό που έγινε χθες κατά τα επεισόδια» και σημείωσε πως «όταν κάποιος ενοχλείται από μία συγκέντρωση, κάνει ό,τι μπορεί για να την διαλύσει».

«Αυτοί που ξεκίνησαν αυτό τον ακήρυχτο εμφύλιο, να τον σταματήσουν τώρα, γιατί αλλιώς θα σκοτωθούμε», είπε κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι διχάζει τον κόσμο.