X

Σέρρες: Μαθητής Λυκείου μεταξύ των προσαχθέντων για διαμαρτυρίες σε ομιλία του Παπαδημούλη (εικόνες)

Ανάμεσα στους υπολοιπους, ορισμένοι από όσους είχαν απασχολήσει τις Αρχές για τις αφίσες με φωτογραφίες βουλευτών.

Ant1news

Στην προσαγωγή δέκα ατόμων προχώρησε η αστυνομία στις Σέρρες, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για εκδήλωση με ομιλητή τον Δημήτρη Παπαδημούλη.

Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από περίπου τρεις ώρες. Ανάμεσά τους ήταν και ένας ανήλικος, μαθητής της Β’ Λυκείου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του infonews24όπως δήλωσαν οι προσαχθέντες, ήταν καθισμένοι απλώς σε ένα πεζοδρόμιο στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, θέλοντας να διαδηλώσουν για τη συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο άνδρες της ΟΠΚΕ τους προσήγαγαν στην αστυνομική διεύθυνση, παρά το γεγονός ότι έδειξαν τις αστυνομικές τους ταυτότητες, όταν τους ζητήθηκε.

Ένας ανήλικος μαθητής της δευτέρας λυκείου, ήταν μεταξύ των ατόμων που προσήχθησαν σήμερα το απόγευμα στην αστυνομική διεύθυνση Σερρών.

Μεταξύ των 10 ατόμων είναι και οι 6 που προσήχθησαν προ ημερών για την αφισοκόλληση με τις φωτογραφίες βουλευτών που ψήφισαν τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο συνήγορος των προσαχθέντων Στέφανος Αλιάμης έκανε λόγο για υπερβάλλοντα ζήλο από την πλευρά της αστυνομίας.

Όλοι βγήκαν χαμογελαστοί από το αστυνομικό τμήμα, όπου τους περίμεναν συγγενείς και φίλοι, ενώ ο ένας εξ αυτών, είχε τα γενέθλιά του και στην έξοδο τον περίμενε μία τούρτα και έσβησε το κεράκι.

«Η προσπάθεια της Χ.Α. να οργανώσει εθνικιστική αντισυγκέντρωση εξελίχθηκε σε φιάσκο, αφού ούτε ένα πούλμαν δεν κατάφεραν να γεμίσουν από τη Θεσσαλονίκη. Προχωράμε!», ανέφερε στο Twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας όσα συνέβησαν.

 

Ανάλογο περιστατικό με αποδοκιμασίες καταγράφηκε και κατά την επίσκεψη στην Κρήτη του Δημήτρη Τζανακόπουλου.