X

“Προσχώρηση” των 6 βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ (εικόνες)

Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις. Αυξάνεται σε 151 βουλευτές η δύναμη της συμπολίτευσης. Σφοδρή κριτική απο την αντιπολίτευση.

Ant1news

Σε 145+6 ψήφους δφιαμορφώνεται η κυβερνητική πλειοψηφία στην Βουλή, εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, τις οποιίες είχε προαναγγείλει λίγες ώρες νωρίτερα ο Υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Με επιστολή τους οι έξι βουλευτές που στήριξαν στην κυβέρνηση - και δεν είναι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- ζητούν οι ψήφοι τους να προσμετρώνται σε αυτές των 145 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Σχετικές επιστολές στο Προεδρείο της Βουλής έστειλαν οι: Έλενα Κοντουρά, Βασίλης Κόκκαλης, Κώστας Ζουράρις, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα και Σπύρος Δανέλλης.

Έτσι, με τις ψήφους των 4 ανεξάρτητων + τις δύο ψήφους των μελών της της ΚΟ των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου και Κώστα Ζουράρι, στις ψηφοφορίες για τα νομοσχέδια, το κυβερνών κόμμα έχει 151 "ναι" βουλευτών.

Ο Κώστας Ζουράρης διευκρινίζει ότι της δήλωσης του εξαιρεί μόνο την ψηφοφορία για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, εάν αυτή δεν διεξαχθεί με ονομαστική ψηφοφορία. 

 

Μαξίμου: Κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης "κουρελού"

«Κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού», ήταν το σχόλιο του Μαξίμου, απαντώντας έτσι στην σφοδρή κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη για το εύρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Το περιβάλλον του Πρωθυπουργού να σημειώνει «και οι έξι βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και συνεχίζουν να στηρίζουν το κυβερνητικό έργο, δήλωσαν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ότι η ψήφος τους θα καταμετράται στην κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς να εντάσσονται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ».

"Πυρά" των κομμάτων

Οξεία ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έκανε λόγο για «κοινοβουλευτική νροπή χωρίς προηγούμενο», τονίζοντας ότι «τα έξι δεκανίκια του Τσίπρα παραχώρησαν εν λευκώ την συνείδηση τους», με κυβερνητικές πηγές να απαντούν πως «σήμερα που οι ισχυρισμοί του κ. Μητσοτάκη κουρελιάστηκαν άπαξ δια παντός, είναι λογικό να έχει νεύρα».

Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακροδεξιά καλά κρατεί. ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και τα δεκανίκια τους θα τελειώσουν μαζί, σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, στα social media, τη δήλωση των έξι βουλευτών ότι θα ψηφίζουν εφεξής τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, όπου δεν ζητάται ονομαστική ψηφοφορία.

Η πρώτη αντίδραση είχε έρθει απο Το Ποτάμι, το οποίο έστρεψε τα πυρά του κατά του Σπύρου Δανέλλη, τον οποίο μέμφθηκε για την στάση του.

 

Οι επιστολές των υπόλοιπων βουλευτών προς το Προεδρείο της Βουλής