X

“Παράταση” από τον Καμμένο στην διαγραφή Παπαχριστόπουλου

Προς διάλυση η ΚΟ των ΑΝΕΛ. Υιοθετεί τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου ο Βούτσης. "Πυρά" Καμμένου κατά του Προέδρου της Βουλής και της κυβέρνησης.

Ant1news

Σήμερα, όπως όλα δείχνουν θα είναι η «τελευταία πράξη» για τους ΑΝΕΛ, αφού αναμένεται να επισημοποιηθεί η οριστική διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής που συντάχθηκε μετά από παραγγελία του Νίκου Βούτση οδηγεί σε κατάρρευση της ΚΟ του Πάνου Καμμένου εάν μείνει με πέντε βουλευτές.

Σήμερα συνεδρίαση η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, κατά τη διάρκεια της οποίας τα μέλη της ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου, αναφορικά με το άρθρο 15 του Κανονισμού που αναφέρεται στην έννοια και τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με τον Νίκο Βούτση να δηλώνει ότι υιοθετεί τη γνωμοδότηση.

Ωστόσο, προς το παρόν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος μένει στην θέση του, καθώς έγραψε ο Πάνος Καμμένος στο Twitter θα καταθέσω στην ολομέλεια της Βουλής την διαγραφή του αφού μιλήσει στην Βουλή, σημειώνοντας μάλιστα πως «αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα». 

 

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, μιλώντας στο "Καλημέρα Ελλάδα", εξαπέλυσε "πυρά" κατά της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, σημειώνοντας ότι  οι αποφάσεις της δεν μπορεί να είναι αλά καρτ.

Μονόδρομο χαρακτήρισε ο Κώστας Κατσίκης τη διαγραφή από το κόμμα του Θανάση Παπαχριστόπουλου πριν να γίνει η ψηφοφορία για την κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ενώ για τον Τέρενς Κουίκ είπε πως «αν υπάρχει λίγο πολιτικό φιλότιμο ας κάνει το ίδιο και ο Κουίκ, να παραδώσει την έδρα όπως λέει ο Παπαχριστόπουλος ότι προτίθεται να κάνει και να πάει στη δεύτερη επιλαχούσα ώστε δια μέσου της να επιστρέψει στους ΑΝΕΛ ώστε να ασκούμε τα κοινοβουλευτικά μας καθήκοντα».

«Η απόφαση γνωρίζετε ότι καλώς ή κακώς είναι δική μου πλην όμως την δώσαμε στους γραμματείς των κομμάτων για να προετοιμαστούν» είπε χθες ο Νίκος Βούτσης, συμπληρώνοντας πάντως, ότι «δεν συμφέρει να υπάρχει ρευστοποίηση του πολιτικού σκηνικού ωστόσο ο Κανονισμός πρέπει να εφαρμοστεί». 

Εξέφρασε δε, την ελπίδα αυτό το ενδεχόμενο «να μην αφορά εν τέλει κάποιο κόμμα». Όλοι ωστόσο, αντιλαμβάνονται ότι η απόφαση αφορά άμεσα τους Ανεξάρτητους Έλληνες οι οποίοι θα μείνουν με 4+1 βουλευτές λόγω της διαγραφής ή της παραίτησης του Θανάση Παπαχριστόπουλου. 

 

Με τον τρόπο αυτό κλείνει ένας μεγάλος κύκλος θεσμικής ανασφάλειας που προέκυψε μετά το πρόβλημα στην ερμηνεία του Κανονισμού και ενδεχομένως ανοίγει ένας καινούργιος πολιτικής αυτή τη φορά αντιπαράθεση.

Ενδεικτικό το "τιτίβισμα" του Πάνου Καμμένου: