X

Παπαθεοδώρου: με “κοπτοραπτική” οι αλλαγές διατάξεων του Ποινικού Κώδικα

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής είπε ότι βλέπει προχειρότητα και βιασύνη στις αλλαγές, οι οποίες έχουν πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων.

Ant1news

Προχειρότητα, βιασύνη και προβληματικό χειρισμό στις αλλαγές διατάξεων του Ποινικού Κώδικα “βλέπει” o βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, όπως τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 104,6”.

Ο κ. Παπαθεοδώρου θέλησε να επισημάνει τη φθορά που έχει υποστεί η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει και της προεκλογικής περιόδου, υπογραμμίζοντας τη βιασύνη της Κυβέρνησης να περάσει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, με τη μέθοδο της “κοπτοραπτικής”, σημαντικά πράγματα. και συνέχισε, αναφέροντας:  «Αν έχουν σκοπό να πάνε σε εκλογές τον Μάιο, ας το αφήσουμε. Δεν είμαστε “περάστε, σκουπίστε, τελειώσατε”'. Να πάρουν αυτές τις διατάξεις πίσω, γιατί με αυτό τον τρόπο απελευθερώνουμε ομάδες που είναι εχθροί της κοινωνίας». «Είμαστε σοβαροί σε αυτή τη χώρα; Θα συζητηθούν μέσα σε είκοσι ημέρες αυτά τα ζητήματα; Μιλάμε για 1000 άρθρα!», τόνισε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Οι αλλαγές στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που εξετάζονται συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις και με αφορμή αυτό, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μίλησε για τις μειώσεις στις ποινές: «Το πλημμέλημα είναι αδίκημα που τιμωρείται μέχρι με 5 χρόνια. Πλέον διαχωρίζονται τα πλημμελήματα σε ελαφρά πλημμελήματα με ποινή μέχρι 3 χρόνια, διάκριση που δεν υπάρχει σήμερα στον κώδικα, και τα βαριά πλημμελήματα, για τα οποία θα προβλέπεται ποινή μέχρι 5 ετών η οποία θα εκτίεται». Εδώ, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σχολίασε: «Η μόνη οργάνωση που κατηγορείται για πλημμελήματα είναι ο “Ρουβίκωνας”».

Πολλά ερωτηματικά και έντονες αντιδράσεις προκαλεί και η διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από την προηγούμενη εβδομάδα και η οποία προβλέπει την μετατροπή του αδικήματος για κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών από κακούργημα σε πλημμέλημα. «Τα 20 χρόνια, που τώρα θα γίνουν τρία, είχαν νόημα, προφανώς για την επικινδυνότητα της εκρηκτικής ύλης. Και γιατί  η συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση να έχει τόσο χαμηλή ποινή;», είπε ο κ. Παπαθεοδώρου.