X

Κυρίτσης: δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ

Σάλος από την δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται πως ξέχασε την τραγωδία στη Marfin.

Ant1news

Σε μία προσπάθεια να υπερασπιστεί τον νέο Ποινικό Κώδικα με τις μειώσεις ποινών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, έκανε μία δήλωση που πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων.

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δεν θυμάμαι όμως να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο», ανέφερε ο κ. Κυρίτσης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που εγκαλεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ επειδή ξέχασε την τραγωδία από τον εμπρησμό της Marfin, το 2010, όπου τρεις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο.

«Υπάρχει, άραγε, όριο στο θράσος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς όχι. Το μόνο που απομένει στον κ. Κυρίτση είναι να πει στις οικογένειες των θυμάτων της Marfin ότι οι άνθρωποί τους πέθαναν από βραχυκύκλωμα. Μόνο ντροπή», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Σε χθεσινή της ανακοίνωση της η ΝΔ και σχολιάζοντας το υπό διαβούλεση νομοσχέδιο, στο οποίο προβλέπεται μεταξύ άλλων η μείωση ποινών για τη κατοχή και χρήση μολότοφ, υπογράμμισε ότι πρόκειται "για δώρα σε Χρυσή Αυγή και κουκουλοφόρους".