X

Γεννηματά: η παλιά Δεξιά της ΝΔ μοιάζει με τη νέα Δεξιά του Τσίπρα

«Ο κ. Τσίπρας φεύγει. Δεν χρειάζεται άλλη Δεξιά στο τιμόνι της χώρας», τόνισε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ.

Ant1news

Στην εκτίμησε ότι «χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία» προέβη η Φώφη Γεννηματά και επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη ΝΔ ότι έπαιξαν  με υστερόβουλα διλλήματα, παιχνίδια με το Σύνταγμα για να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη. 

Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ αναφερόμενη στο άρθρο 32 για τον τρόπο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι  εργαλειοποίησαν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τόνισε πως ήρθε η ώρα ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέλθει  από τη προοδευτική παράταξη,  για να ενώνει τους Έλληνες. «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εργαλειοποίησαν  το ζήτημα του προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν κάναμε παιχνίδια. Θα ηγηθούμε της ομαλής λειτουργίας της Δημοκρατίας. Είμαστε απέναντι στον συνταγματικό λαϊκισμό», είπε η Φώφη Γεννηματά. 

Στην ομιλία της για τις αλλαγές στο Σύνταγμα  η κ. Γεννηματά επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ακολούθησε συντηρητικές πολιτικές. «Η παλιά Δεξιά της ΝΔ μοιάζει με τη νέα Δεξιά του κ. Τσίπρα. Συναντώνται στην εφαρμογή συντηρητικής πολιτικής. Μια χαρά θα μπορούσαν να συνεργαστούν την επομένη των εκλογών», ανέφερε και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας φεύγει. Δεν χρειάζεται άλλη Δεξιά στο τιμόνι της χώρας». 

Στην ψηφοφορία το ΚΙΝΑΛ θα μετέχει με έναν βουλευτή, όπως και στην πρώτη ψηφοφορία του Φεβρουαρίου, ώστε να μην λάβει καμία διάταξη 180 ψήφους και  καταστεί η αναθεώρηση υπόθεση μιας μόνο παράταξης στην επόμενη Βουλή.