X

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Παπαθεμελής

Ο βουλευτής της Α Θεσσαλονίκης Στέλιος Παπαθεμελής κατέθεσε τη Δευτέρα στη Bουλή τη σχετική δήλωση ανεξαρτητοποίησής του.

Ant1news

Ο βουλευτής της Α Θεσσαλονίκης Στέλιος Παπαθεμελής κατέθεσε τη Δευτέρα στη βουλή τη σχετική δήλωση ανεξαρτητοποίησής του, η οποία θα αναγνωστεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην ολομέλεια.

Η επιστολή, είναι λιτή, και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαθεμελής αναφέρει στη δήλωση του ότι δεν μετέχει πλέον στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπαθεμελής ανακοίνωσε την Κυριακή την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, ενώ κατηγόρησε την ηγεσία του κόμματος λέγοντας ότι λειτουργεί με τη λογική της φατρίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας τόνισε ότι η δήλωση του κ. Παπαθεμελή ήταν αναπόφευκτη κατάληξη της μέχρι τώρα στάσης του.

Εξάλλου, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Κυριάκος Σπυριούνης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές εάν παραμείνει ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σημίτης, ενώ ο Παναγιώτης Κρητικός διέψευσε κατηγορηματικά μέσω του ραδιοφώνου του ΑΝΤ1 τις φήμες ότι θα αποχωρήσει από το κυβερνών κόμμα.

Την παραίτηση του Στέλιου Παπαθεμελή ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας ότι μία τέτοια κίνηση επιβάλλεται από την πολιτική δεοντολογία διότι, όπως είπε, εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ και έχοντας γνώση ότι πρωθυπουργός θα είναι ο Κώστας Σημίτης.

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μέσω του ΑΝΤ1, ο πρώην πλέον βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι εξελέγη με τις δικές του δυνάμεις "παρά τη θέληση της ηγεσίας και τη λυσσώδη αντίδραση των μηχανισμών". Όσον αφορά στα πολιτικά του σχέδια επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να πάει σπίτι του.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας χαρακτήρισε τον Στέλιο Παπαθεμελή αγνό αγωνιστή του ΠΑΣΟΚ και στην ερώτηση εάν υπάρχει προοπτική συνεργασίας μαζί του δήλωσε ότι στο ΔΗΚΚΙ όλοι χωράνε.