X

«Μην επιβραδύνετε την τραπεζική ένωση»

Να μην επιβραδύνει την τραπεζική ένωση ζητά από το ευρωκοινοβούλιο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ant1news


Nα αναλάβει τις ευθύνες του καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ώστε το σχέδιο τραπεζικής ένωσης να υιοθετηθεί στις αρχές του 2014.

Ο Σόιμπλε, μέσω της εφημερίδας "Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ", προτρέπει την Ευρωβουλή «να ολοκληρώσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία πριν από τις προσεχείς ευρωεκλογές, το Μάιο του 2014».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, έχει προαναγγείλει, πάντως, «πολύ μακρές διαπραγματεύσεις» χαρακτηρίζοντας «ανησυχητικό» και «πολύ μακριά» από τις προσδοκίες των ευρωβουλευτών το κείμενο για την τραπεζική ένωση στο οποίο συμφώνησαν, την Τετάρτη, οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών.

Ο Μάρτιν Σουλτς επικρίνει ιδιαίτερα την πολυπλοκότητα που προτεινόμενου μηχανισμού που προβλέπει: τη δημιουργία κοινού ταμείου από τις τράπεζες που θα χρηματοδοτεί ενδεχόμενες εκκαθαρίσεις, και μιας «Αρχής αποφάσεων», υπό την αίρεση των εθνικών κυβερνήσεων ως ύστατη προσφυγή.

Για τον Σουλτς, θα ήταν «απαράδεκτο το κοινοβούλιο να χάσει τις νομοθετικές προνομίες του προς όφελος ενός καθαρά διακυβερνητικού οργανισμού.