X

Σκορδάς: Δεν επιτρέπονται ατυχήματα...

Η οικονομία κι η χώρα χρειάζονται σταθερότητα και υπέρβαση παρωχημένων πρακτικών για να αφήσουν οριστικά πίσω τους την κρίση, τόνισε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης.

Ant1news



Η πολιτική σταθερότητα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, γι’ αυτό και στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις δεν επιτρέπεται να υπάρξουν "ατυχήματα" ή να σταλούν "λανθασμένα μηνύματα", επεσήμανε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθανάσιος Σκορδάς, κατά την διάρκεια ομιλίας τους σε ημερίδα του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων.

Ο κ. Σκορδάς είπε συγκεκριμένα ότι για να επιτευχθεί η υπέρβαση της κρίσης και η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές εντός του 2014 «υπάρχουν δυο σημαντικά προαπαιτούμενα: πολιτική σταθερότητα και αξιόπιστη διεθνή παρουσία της χώρας. Συνεπώς, κι επειδή μπροστά μας έχουμε εκλογικές αναμετρήσεις, ατυχήματα και λάθος μηνύματα, δεν επιτρέπονται…».

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε ακόμη ότι η οικονομία πρέπει να στραφεί στην καινοτομία και την εξωστρέφεια και να απαλλαγεί από συμπεριφορές και πρακτικές προηγούμενων δεκαετιών που οδήγησαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας στην «νοοτροπία του φασόν και του χύμα» και την κοινωνία «στο εύκολο και το άκοπο, στη στρατηγική όχι του φθηνού, αλλά της φτήνιας και της απομίμησης, αφού ήταν φθηνότερο να αντιγράψουμε, παρά να καινοτομήσουμε, να δώσουμε έμφαση στην ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια».