X

Ντάισελμπλουμ: «Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί τρίτο πακέτο στήριξης»

Στην ολλανδική τηλεόραση μίλησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, όπου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης.

Ant1news

Ακολουθώντας τα…χνάρια Σόιμπλε, ο πρόεδρος του Ντάισελμπλουμ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί η Ελλάδα και τρίτο πακέτο στήριξης, μετά το καλοκαίρι.

«Πόσα χρήματα θα χρειαστεί η Ελλάδα και σε ποιο επίπεδο θα κινείται η νέα βοήθεια θα αποφασιστεί μετά το καλοκαίρι» τόνισε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας υπογράμμισε ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας παραμένει σε υψηλά επίπεδα. «Αν η Ελλάδα κληθεί να το χρηματοδοτήσει τότε το επιτόκιο θα κυμαίνεται γύρω στο 6% με 7%, γεγονός που καθιστά την εξυπηρέτησή του σχεδόν αδύνατη», δήλωσε.

Για να επιτευχθεί μείωση του επιτοκίου η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω την οικονομία της ή να λάβει νέα βοήθεια, συνέχισε.

Αναγνώρισε, πάντως ότι, η οικονομία της Ελλάδας πηγαίνει καλύτερα και καταγράφεται ανάπτυξη, ενώ το κόστος εργασίας είναι χαμηλότερο, οπότε η ελληνική οικονομία γίνεται περισσότερο ανταγωνιστική.

Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας αποτελεί βασικό ζητούμενο, είπε και τόνισε ότι ο προϋπολογισμός της χώρας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση.

Αναφερόμενος στα θετικά στοιχεία της πορείας της ελληνικής οικονομίας, ο Ολλανδός αξιωματούχος στάθηκε στη δυναμική ανάπτυξη που παρουσιάζει ο τουρισμός.