X

Μηταράκης: Πρέπει να στηρίξουμε επενδύσεις όπως η «μικρή ΔΕΗ»

Πρέπει να απενοχοποιηθεί η επιχειρηματικότητα και να στηριχθεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, επεσήμανε σε ομιλία του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης.

Ant1news

Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου 

«Τα μεγάλα ζητούμενα για την ταχύτερη πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη παραμένουν η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και η αναδιάρθρωση ελληνικής οικονομίας, που προϋποθέτουν ότι θα εξαλειφθούν οι αγκυλώσεις που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην παραγωγή πλούτου από τον ιδιωτικό τομέα», επεσήμανε σε ομιλία του, σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης. 

Ο Νότης Μηταράκης τόνισε με νόημα ότι «η χώρα μας απώλεσε μεγάλο μέρος της ανταγωνιστικότητάς της, λόγω της έλλειψης του αναγκαίου πολιτικού θάρρους για την υιοθέτηση των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών», που οδήγησε στην κρίση και τα δεινά που επέφερε. 

Αναφερόμενος και στο μείζον θέμα της επικαιρότητας ο Υφυπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι «ο αγώνας τώρα είναι να υλοποιήσουμε σημαντικές νέες επενδύσεις και να διατηρήσουμε την θετική πορεία των εξαγωγών, προσπάθεια που απαιτεί διαρθρωτικές αλλαγές. Απαιτεί πρωτίστως την απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας και την στήριξη του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων όπως π.χ. με την ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ».