X

Βαρουφάκης: Με απείλησαν ότι θα σκοτώσουν το παιδί μου!

Αποκαλυπτική συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στο γερμανικό περιοδικό Stern.

Ant1news

Σε μία εκ βαθέων συνέντευξη, ο τσάρος της ελληνικής οικονομίας, Γιάνης Βαρουφάκης, μίλησε στο γερμανικό περιοδικό Stern για την προσωπική του ζωή, για το πώς πήρε την απόφαση να μπει στην πολιτική και για τις απειλές που δέχθηκε για τη ζωή του παιδιού του.

«Ήταν το 2011», λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης για τις απειλές που δέχθηκε. «Εκείνη την περίοδο βοηθούσα κάποιους δημοσιογράφους στην έρευνά τους για τραπεζικά σκάνδαλα. Ένα βράδυ, έλαβα ένα τηλεφώνημα από κάποιον άγνωστο, ο οποίος με ρώτησε εάν ο γιος μου είχε γυρίσει στο σπίτι. Ο άγνωστος μου περιέγραψε τη διαδρομή που έκανε ο γιος μου και είπε: Εάν θέλεις να γυρίζει ασφαλής στο σπίτι, τότε σταμάτα να ψάχνεις τα τραπεζικά. Αυτός ήταν επίσης ένας από τους λόγους που μετακομίσαμε στο Τέξας», ανέφερε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης διευκρινίζει πως ποτέ δεν έμαθε ποιος ήταν πίσω από εκείνες τις απειλές και πως δε φοβήθηκε για τη δική του ζωή. «Δε φοβήθηκα ποτέ για εμένα, αλλά εάν ο γιος σου βρίσκεται στο στόχαστρο, τότε έχεις ηθική υποχρέωση να αντιδράσεις».

Οι δημοσιογράφοι του γερμανικού περιοδικού Stern ρώτησαν τον κ. Βαρουφάκη πώς πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την πολιτική. «Επί πέντε χρόνια ασκούσα κριτική στις δυνάμεις που υποστήριξαν πως δεν υπάρχει εναλλακτική οδός στην πορεία μας. Μέχρι που μία ημέρα ένας νέος άνδρας, με το όνομα Αλέξης Τσίπρας, με ρώτησε: Εάν αναλάβεις την εξουσία, θέλεις να προσπαθήσεις να εφαρμόσεις τα σχέδια σου;» απαντά ο Γιάνης Βαρουφάκης, υποστηρίζοντας πως ήταν η στιγμή που τα λόγια έπρεπε να γίνουν πράξεις.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν του αρέσει η δύναμη που έχει ως υπουργός Οικονομικών να επηρεάζει με τα λόγια του τις διεθνείς χρηματαγορές. «Μπορεί να ακούγεται υποκριτικό, αλλά το δηλώνω ειλικρινά», προσθέτει.

Του επισημαίνουν πως δε μοιάζει με έναν συνηθισμένο πολιτικό και εκείνος απαντά πως δεν είναι στόχος του να προβάλει κάποιον συμβολισμό. Αντίθετα, εξηγεί, του αρέσει ένας διαφορετικός τρόπος ζωής. «Θέλω να συνεχίσω τη ζωή μου, όπως πρώτα. Να καβαλάω τη μοτοσικλέτα μου για να γυρίζω με τα πόδια στο σπίτι, όταν θέλω. Πρέπει να είμαι δυστυχισμένος επειδή είμαι πλέον υπουργός», λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Ορισμένοι με ρωτούν γιατί ντύνομαι με αυτόν τον τρόπο; Μα πάντα έτσι ντυνόμουν. Γιατί να αλλάξω τώρα;». Σημειώνει πως δεν έχει φορέσει ποτέ γραβάτα στη ζωή του και δε θέλει να νιώθει άβολα.

Εξαπολύοντας «επίθεση φιλίας» στην ηγεσία του Βερολίνου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αναφέρεται με επαινετικά λόγια τόσο στην Καγκελάριο Μέρκελ, όσο και στον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Η Άγκελα Μέρκελ είναι με διαφορά, η πιο έξυπνη πολιτικός στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία» δηλώνει, ενώ για τον Σόιμπλε εκτιμά ότι είναι «ίσως ο μοναδικός Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική ουσία, ένας πιστός ευρωπαϊστής και βαθιά φεντεραλιστής».

Τέλος ο κ. Βαρουφάκης εκφράζει την πεποίθηση πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πετύχει πράγματα που καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν κατάφερε στην Ελλάδα. Θα συντρίψουμε τους ολιγάρχες και θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, υποστηρίζει μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι χρειάζεται χρόνος.