X

Βαρουφάκης στην κινεζική τηλεόραση: Δεν είμαστε δογματικοί για τις ιδιωτικοποιήσεις

Η ελληνική κυβέρνηση θα εξετάσει ξεχωριστά κάθε ιδιωτικοποίηση, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών στην κινεζική τηλεόραση.

Ant1news

«Δεν είμαστε δογματικοί για τις ιδιωτικοποιήσεις» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κινεζική τηλεόραση.

Ο κ. Βαρουφάκης αναγνώρισε πως η Κυβέρνηση θεωρεί πως ορισμένες ιδιωτικοποιήσεις θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αποφέροντας σημαντικά έσοδα στο κράτος.

«Κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά», διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έστειλε παράλληλα ένα μήνυμα: «Δώστε μας την ευκαιρία να σταθεροποιήσουμε την οικονομία μας και να μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης και θα προχωρήσουμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Εμείς οι ίδιοι θέλουμε τις μεταρρυθμίσεις, όχι επειδή το θέλετε εσείς…»

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού, ο κ. Βαρουφάκης υπεραμύνθηκε των σχεδίων της κυβέρνησης. «Για κάποιο λόγο δεν ικανοποιήθηκαν (σ.σ. οι Ευρωπαίοι εταίροι μας) με την προοπτική της αύξησης των πολύ χαμηλών μισθών, για ανθρώπους που δεν εξασφαλίζουν τα προς το ζην, που δεν ευθύνονται για την κρίση. Μία μικρή αύξηση στο εισόδημά τους θα ήταν ευεργετική όμως για όλους… Εάν τους δώσεις για παράδειγμα 50-100 ευρώ παραπάνω, θα τα ξοδέψουν και αυτό θα τονώσει την οικονομία», εξήγησε.

Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον Γιώργο Παπαδάκη.