X

Βαρουφάκης: Θα στύψουμε αίμα από την πέτρα, για να πληρώσουμε το ΔΝΤ

Σε συνέντευξή του στο AP, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει πως θα δοθεί προτεραιότητα στην αποπληρωμή της δόσης του ΔΝΤ. Διαφορετική κατηγορία είναι της ΕΚΤ, λέει.

Ant1news

Η Ελλάδα σκοπεύει να αρχίσει συζητήσεις με τους πιστωτές για την αναδιάρθρωση του χρέους, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο, επισημαίνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Προσθέτει πως η Αθήνα θα δώσει προτεραιότητα στην αποπληρωμή των δόσεων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, λέγοντας χαρακτηριστικά «θα στύψουμε αίμα από την πέτρα, εάν χρειαστεί να το πράξουμε μόνοι μας, και θα το πράξουμε».

Ο κ. Βαρουφάκης διευκρινίζει, ωστόσο, πως τα χρέη προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία και ότι θα χρειαστούν συζητήσεις με τους εταίρους και τους θεσμούς.

Το Associated Press σημειώνει ότι η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει 1,5 δισ. ευρώ το Μάρτιο στο ΔΝΤ και περίπου 6,7 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ μέσα στο καλοκαίρι, ενώ βρίσκεται εν μέσω κρίσης ρευστότητας.