X

Μέρκελ: Μπορεί η Ελλάδα να εκπληρώσει τις προσδοκίες μας;

Για ευελιξία στο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων που θα προτείνει η Ελλάδα κάνει λόγο η Καγκελάριος, ενώ εκπρόσωπος του Σόιμπλε είπε ότι η Αθήνα δεν έχει στείλει λεπτομέρη λίστα.

Ant1news

Τις αμφιβολίες της εξακολουθεί να έχει για τη χώρα μας η γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, η οποία θέτει το ερώτημα εάν μπορεί η Ελλάδα να εκπληρώσει τις προσδοκίες που έχουν οι εταίροι. «Θα τις εκπληρώσει;», διερωτήθη η καγκελάριος.

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το Ελσίνκι με τον φινλανδό πρωθυπουργό Άλεξ Σταμπ η κα Μέρκελ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει κάποιο βαθμό ευελιξίας στο να προσδιορίσει τις μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιήσει, αλλά το συνολικό πλαίσιο πρέπει να βγάζει νόημα.

«Τα μέτρα πρέπει να ικανοποιούν τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας», πρόσθεσε η Μέρκελ. «Η Ελλάδα μιλάει με τους θεσμούς αυτή τη στιγμή. Περιμένουμε αυτές τις συνομιλίες. Και θα περιμένουμε την αξιολόγηση των θεσμών» κατέληξε η γερμανίδα Καγκελάριος.

Από πλευράς του ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας διεμήνυσε ότι «ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα και ότι οι συνθήκες για την παροχή βοήθειας δεν θα αλλάξουν».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ τόνισε ότι η Αθήνα δεν έχει ακόμη υποβάλει λεπτομερή λίστα μεταρρυθμίσεων. Επισήμανε δε ότι προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση περαιτέρω κεφαλαίων για την Ελλάδα, η Αθήνα θα πρέπει να εφαρμόσει τα νέα μεταρρυθμιστικά μέτρα.