X

«Αδειάζει» τον Βούτση ο Σακελλαρίδης

Τι απαντά ο Σακελλαρίδης στον Βούτση για τα όσα δήλωσε περί καθυστέρησης της πληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ. Γιατί μιλά για απειλές από πλευράς της Αθήνας το Spiegel.

Ant1news

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel,  ότι η Ελλάδα θα καθυστερήσει την πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ αν δεν πάρει χρήματα μέχρι τις 9 Απριλίου. Το Spiegel μάλιστα κάνει λόγο για απειλές από πλευράς της Αθήνας.

«Αν έως τις 9 Απριλίου δεν εισρεύσουν χρήματα, θα πληρώσουμε πρώτα τους μισθούς και τις συντάξεις εδώ στην Ελλάδα και μετά θα ζητήσουμε από τους εταίρους μας στο εξωτερικό συναίνεση και κατανόηση για το ότι δεν θα πληρώσουμε εγκαίρως τα 450 εκατομ. ευρώ στο ΔΝΤ. Αυτό όμως πρέπει να γίνει σε συμφωνία ότι δεν θα σημειωθεί πιστωτικό γεγονός», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης για να πάρει εν συνεχεία την απάντηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, μέσω Reuters.

«Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα η Ελλάδα να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου. Η πορεία των διαπραγματεύσεων, άλλωστε, έχει καλύψει την απόσταση και έχει δημιουργήσει κοινό έδαφος», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Τις επόμενες ημέρες θα γίνει περαιτέρω εξειδίκευση και σύντομα θα υπάρξει θετική κατάληξη σε Eurogroup που θα επικυρώσει τη συμφωνία».