X

Μέρκελ: Θα συνεχίσουμε την πίεση για μεταρρυθμίσεις

Επιμένει σε δημοσιονομική προσαρμογή και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις η Μέρκελ. Δεν έκανε αναφορά στην Ελλάδα στις δηλώσεις της σε οικονομικό φόρουμ.

Ant1news

«Η Γερμανία θα συνεχίσει να προωθεί τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη, παρά την πίεση που δέχεται από εταίρους της για χαλάρωση της πολιτικής της», δήλωσε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις αυτές της Άγκελα Μέρκελ έγινα λίγες ώρες πριν τη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στο Βερολίνο το βράδυ της Τετάρτης, ανέφερε την Ιρλανδία ως το παράδειγμα χώρας που ακολούθησε πολιτικές προσαρμογής και τελικά επιβραβεύτηκε με ανάκαμψη και ανάπτυξη. «Αυτό δείχνει τι μπορεί να επιτευχθεί με έναν συνδυασμό μεταρρυθμίσεων και γερών [δημόσιων] οικονομικών», είπε, επισημαίνοντας πως η ευρωζώνη «δεν έχει βγει ακόμα από το δάσος».

«Συνεπώς, το Βερολίνο θα συνεχίσει να υποστηρίζει αυτή τη γραμμή, παρά το γεγονός ότι είναι αποδέκτης αξιοσημείωτης διεθνούς πίεσης» για αλλαγή αυτής της στρατηγικής, προσέθεσε.