X

Μιράντα Ξαφά: Έχω πάρει τις καταθέσεις μου από την Ελλάδα

«Δεν θεωρώ ότι είναι πατριωτικό καθήκον να ρισκάρω τις καταθέσεις μου, τη στιγμή που δεν υπάρχει σχέδιο εθνικής ανάκαμψης».

Ant1news


Με κριτική στην κυβέρνηση συνόδευσε η Μιράντα Ξαφά, επικεφαλής της E.F. Consulting και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, την αποκάλυψη ότι έχει «σηκώσει» τις καταθέσεις της από τις ελληνικές τράπεζες.

Αιτιολογώντας την απόφασή της δήλωσε πως «δεν θεωρώ ότι είναι πατριωτικό καθήκον να ρισκάρω τις καταθέσεις μου, τη στιγμή που δεν υπάρχει σχέδιο εθνικής ανάκαμψης. Αντίθετα, μόνο πιεζόμενοι από την έλλειψη ρευστότητας η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να παραδεχτεί ότι εξελέγη με ανεφάρμοστες υποσχέσεις».

Η κα Ξαφά, μιλώντας σε εκδήλωση του London School of Economics, σχολίασε ότι η κυβέρνηση «μιλά για αναδιανομή πλούτου αντί για παραγωγή του» και «μπορεί να λέει ότι ζητά χρόνο, αλλά στην ουσία ζητά χρήματα».

Το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ εκτίμησε, τέλος,  ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η λιτότητα, που εφαρμόζεται ως αντάλλαγμα για την παροχή βοήθειας, ούτε το υψηλό χρέος, του οποίου το κόστος εξυπηρέτησης είναι πολύ χαμηλό, αλλά το γεγονός ότι δεν παράγει για να εξάγει και για να είναι πιο ανταγωνιστική.