X

Βαρουφάκης: «Νιώθω καλωδιωμένος» - Τώρα διαψεύδει ότι κατέγραψε το Eurogroup

Γελώντας, ο υπουργός Οικονομικών, διέψευσε κατηγορηματικά ότι κατέγραψε συνομιλίες από το κρίσιμο Eurogroup της Λετονίας.

Ant1news

Με τη φράση «παραμύθια, παραμύθια, παραμύθια», ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης διέψευσε, προσερχόμενος στο υπουργείο, το δημοσίευμα των NY Times ότι ηχογραφούσε τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα.

Μάλιστα στην προσπάθειά του να μπει στο Υπουργείο μπλέχτηκε στα καλώδια των συνεργείων και με χιούμορ, δήλωσε στις κάμερες: «Νιώθω καλωδιωμένος».

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι «μετά από τόσες εβδομάδες διαρροών, απίστευτων ψευδών για το τι υποτίθεται ότι ειπώθηκε εκεί μέσα, έχω αποδείξει έμπρακτα τον απόλυτο σεβασμό στην εμπιστευτικότητα όλων αυτών των συνομιλιών, και καταλαβαίνεται τι εννοώ».

Ερωτηθείς εάν αισθάνεται φόβο για την οικονομία, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι «ένας υπουργός μιας χώρας που βρίσκεται σε μια τέτοια σκληρή διαπραγμάτευση απαιτείται να νιώθει φόβο, αλλιώς είναι επικίνδυνος. Φοβόμαστε, αλλά δεν είμαστε φοβισμένοι».

Το σχόλιο της εκπροσώπου της Κομισιόν για την «ηχογράφηση» Βαρουφάκη

Κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα περί «ηχογράφησης» της άτυπης συνεδρίασης του Eurogroup στη Ρίγα από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα ανέφερε ότι, όπως σχολίασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου είναι «εμπιστευτικές» και ελπίζει πως η εμπιστευτικότητά τους θα γίνει σεβαστή.