X

Σόιμπλε: Η αισιοδοξία της Ελλάδας για άμεσο deal δεν δικαιολογείται

Εικασίες για μια πολιτική λύση στο θέμα της Ελλάδας δεν δικαιολογούνται, λέει ο Σόιμπλε. Δεν αποκλείει τη χρεοκοπία και δεν βλέπει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.

Ant1news

Συνεχίζει τις σκληρές δηλώσεις για την Ελλάδα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε συνέντευξή του στο Reuters σχολιάζει τις διαπραγματεύσεις, το ενδεχόμενο να καταστεί η χώρα αφερέγγυα αλλά και το ενδεχόμενο πολιτικής λύσης.

Συγκεκριμένα,ο Σόιμπλε τόνισε ότι η πορεία των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα, για την επίτευξη συμφωνίας, δεν δικαιολογούν αισιοδοξία από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης. «Δεν έχουν υπόσταση τα όσα τονίζονται στην ανακοίνωση, ότι είμαστε πιο κοντά σε μια συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε.

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι είναι ανούσιες οι προσδοκίες για πολιτική λύση. «Καταλαβαίνω τις σκέψεις που εκφράζονται δημόσια για πολιτική λύση. Αλλά δεν είναι δικαιολογημένες», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, καθώς όπως υποστηρίζει, κάτι τέτοιο θα ερχόταν σε αντίθεση με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Σε ερώτηση για το εάν η χώρα μας πλησιάζει περισσότερο στο να καταστεί αφερέγγυα, απάντησε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, αλλά η κατάσταση είναι στα χέρια της Αθήνας.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ακόμα ότι αν και επισήμως δεν είναι στην ατζέντα το θέμα της Ελλάδας, είναι πιθανό να συζητηθεί στο G7, την άλλη εβδομάδα.