X

Γιέγκερ: Καμία ενημέρωση για έκτακτο Eurogroup

Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται με τους Θεσμούς και με κανέναν άλλον, τονίζει ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε. Τι λέει για το ενδεχόμενο ενός Eurogroup για την Ελλάδα.

Ant1news

Ο εκπρόσωπος του Βολφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κάποια ενημέρωση για το ενδεχόμενο έκτακτης σύγκλησης Eurogroup για την Ελλάδα, πριν από το προγραμματισμένο της 18ης Ιουνίου.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, τόνισε ότι "κινούμαστε στο πλαίσιο ενός υπάρχοντος προγράμματος και της δήλωσης του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου". Παράλληλα, επεσήμανε ότι τα στοιχεία που πρέπει να περιέχει η ελληνική πρόταση περιλαμβάνονται στην ενδιάμεση έκθεση των Θεσμών του περασμένου Δεκεμβρίου.

«Υπάρχουν 15 σημεία και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να κινείται μια συνολική λύση» δήλωσε ο κ. Γιέγκερ και αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στο συνταξιοδοτικό, όπου πρέπει να μην υπάρχει έλλειμμα στην αγορά εργασίας, στον δημόσιο τομέα και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Τόνισε δε ότι στόχος των επιμέρους μέτρων είναι να επιτευχθεί βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, διότι χωρίς αυτήν, σύμφωνα με τους κανόνες του ΔΝΤ, δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος και σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται με τους Θεσμούς και με κανέναν άλλον.

Νωρίτερα, ο επίτροπος της Γερμανίας Γκίντερ Έτινγκερ εκτίμησε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ότι μπορεί να είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της εντός της εβδομάδας.