X

Μέρκελ: Υπάρχει πρόοδος αλλά δεν υπάρχει χρόνος

«Ο χρόνος τελειώνει, κάθε ημέρα μετράει», τόνισε η Άγκελα Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου των G7. Η Ελλάδα βρέθηκε στην ατζέντα για την παγκόσμια οικονομία.

Ant1news

Τη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα, την Τετάρτη, επιβεβαίωσε η Άγκελα Μέρκελ, ενώ έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου για τη χώρα μας, καθώς όπως είπε, η κάθε μέρα που περνά μετράει, καθώς ο χρόνος τελειώνει.

«Υπάρχει σημαντική πρόοδος αλλά δεν υπάρχει πολύ χρόνος. Γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε πολύ δουλειά. Θα συζητήσουμε με τον Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη», τόνισε η γερμανίδα Καγελάριος, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου των G7, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε και το θέμα της Ελλάδας.

«Συζητήσαμε για την Ελλάδα, όχι πολύ, αλλά το θέμα τέθηκε στην ατζέντα για την παγκόσμια οικονομία. Χώρες εκτός της ΕΕ ήθελαν να μάθουν ποιες είναι οι εξελίξεις», διευκρίνισε η Άγκελα Μέρκελ.

«Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη», δήλωσε η καγκελάριος, τονίζοντας παράλληλα ότι οι τρεις θεσμοί έχουν ξεκαθαρίσει ότι η αλληλεγγύη προϋποθέτει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα. Σε σχετική ερώτηση η κα Μέρκελ τόνισε ότι «Ελλάδα και Lehman Brothers είναι δυο τελείως διαφορετικά θέματα».

«Υπάρχει η κοινή θέση των τριών Θεσμών. Αυτό είναι ήδη μια μεγάλη πρόοδος. Σε αυτή τη βάση τρέχουν τώρα οι συζητήσεις. Μπορώ μόνο να πω ότι η κάθε μέρα τώρα μετράει για να τακτοποιήσουμε την απαραίτητη δουλειά», κατέληξε η Καγκελάριος και επανέλαβε ότι «υπάρχουν κανόνες» και ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αλληλεγγύη και ίδιες προσπάθειες αποτελούν το σωστό μίγμα και τις δύο όψεις του ίδιους νομίσματος».

«Έχουμε και επιτυχή παραδείγματα», πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ και αναφέρθηκε στην Ιρλανδία, η οποία, όπως είπε, έχει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, στην Ισπανία, η οποία έχει δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας αν και η ανεργία είναι ακόμη πολύ υψηλή, για να παραπέμψει και σε συνεντεύξεις Κυπρίων πολιτικών, οι οποίοι, σημείωσε, παραδέχονται ότι ο δρόμος ήταν οδυνηρός, αλλά η Κύπρος είναι και πάλι στο σωστό δρόμο.

«Βλέπουμε ότι τα μέτρα τα οποία έχουν προτείνει οι Θεσμοί είχαν επιτυχία», επισήμανε η κυρία Μέρκελ και κατέληξε τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για το σωστό μίγμα -  αλληλεγγύη και ίδια προσπάθεια.