X

Η Βαλαβάνη «απειλεί» όσους δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους

Τη λήψη μέτρων για μεγαλοοφειλέτες που δεν θα υπαχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων προανήγγειλε η Νάντια Βαλαβάνη. Εντός τους 2015 αναμένεται τα έσοδα  να ξεπεράσουν το 1 δις.

Ant1news

Για τις συνέπειες που θα υποστούν προειδοποιεί η Νάντια Βαλαβάνη όσους δεν μπήκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων και δεν σκοπεύουν να το πράξουν μέσα στις επόμενες 17-18 μέρες.

«Για όσους (μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου) δεν μπήκαν στη ρύθμιση, δεν το έκαναν και δεν θα το κάνουν μέσα στις επόμενες 17-18 μέρες μέχρι τη λήξη, θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες», είπε χαρακτηριστικά η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών.

Αναφορικά με τους οφειλέτες άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ σημείωσε: «Στη ρύθμιση έχουν μπει περίπου 130 από τους περίφημους μεγάλους οφειλέτες, σε σύνολο 6.500  μεγάλων οφειλετών  (2.000 φυσικά πρόσωπα και 4.500  επιχειρήσεις)».

Παράλληλα, η Νάντια Βαλαβάνη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του κόμματος του Ποταμιού, Χάρη Θεοχάρη, αναφέρθηκε στη μεγάλη ανταπόκριση των φορολογουμένων, που φτάνουν τις 650.000 μέχρι σήμερα,  στο σύνολο των ρυθμίσεων  που κατατέθηκαν από την πλευρά της κυβέρνησης, κάνοντας την πρόβλεψη, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, πως εντός τους 2015 αναμένεται τα έσοδα να ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.