X

Δεν «βλέπει» Grexit ο Παντοάν

Ο υπουργός αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με το εάν οι πιστωτές συζητούν το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Ant1news

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Παντοάν τόνισε ότι εάν η Ελλάδα δεν πληρώσει τη δόση του χρέους στις 30 Ιουνίου δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει αλλά στην ουσία θα πρόκειται απλά για μια καθυστερημένη πληρωμή.

Κατά την είσοδό του στο κτίριο της συνεδρίασης του Eurogroup, στο Λουξεμβούργο, ο Πιερ Κάρλο Παντοάν ερωτήθηκε εάν το σενάριο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι πιθανό. Ο ίδιος εξήγησε ότι «ο καιρός περνάει γρήγορα και ίσως πρέπει να υπάρξουν άλλες επιλογές. Αλλά δεν έχω απολύτως καμία αίσθηση ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα Grexit». Ο υπουργός αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με το εάν οι πιστωτές συζητούν το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, εμφανίστηκε καθησυχαστικός μπροστά στα σενάρια για μετακύληση των προβλημάτων στην Ιταλία από ένα πιθανό Grexit. «Η Ιταλία είναι απολύτως σταθερή. Το ευρώ είναι επίσης σταθερό. Δεν είμαστε όπως το 2012. Η κατάσταση είναι πολύ πιο σταθερή», πρόσθεσε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών.