X

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση δεν προκρίνει capital controls

Πώς σχολιάζει την επιβολή του μέτρου ο Γιάνης Βαρουφάκης. Τι δήλωσε στο BBC για capital control. Η ελληνική κυβέρνηση δεν προκρίνει το μέτρο, λέει το υπουργείο Οικονομικών.

Ant1news

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ποτέ δεν δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση προκρίνει την επιβολή capital controls, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, μετά τις δηλώσεις του υπουργού στο BBC ότι εξετάζεται η επιβολή του μέτρου.

"Αντίθετα, πανειλημμένως έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα capital controls δεν είναι συμβατά με την έννοια της νομισματικής ένωσης", υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα ξένοι δημοσιογράφοι τόνιζαν πως ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε στο BBC ότι θα μπουν κεφαλαιακοί περιορισμοί από Δευτέρα και ότι οι τράπεζες θα μείνουν κλειστές.

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών πάντως τόνισε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ότι η κυβέρνηση δεν συμφωνεί με μια τέτοια σκέψη. «Τα capital controls μέσα σε μια νομισματική ένωση, είναι μία αντίφαση. Η ελληνική κυβέρνηση αντιτίθεται σε αυτή τη σκέψη», έγραψε.