X

Βαρουφάκης: Με «εργαλείο» το όχι η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης

Πώς σχολιάσε ο υπουργός Οικονομικών το ηχηρό "όχι" του ελληνικού λαού κατά το δημοψήφισμα. Τί είπε για την επόμενη ημέρα. Δείτε το video.

Ant1news

Αισιόδοξος ότι από αύριο η «καρδιά της Ευρώπης θα αρχίσει να γιατρεύει τις πληγές» εμφανίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε δηλώσεις του μετά την επίσημη εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για ένα γενναίο «όχι» από πλευράς του ελληνικού λαού, ο οποίος αγνόησε τις κλειστές τράπεζες και επέστρεψε το τελεσίγραφο σε αυτούς που πρώτοι το έστειλαν στην Ελλάδα. "Με εργαλείο μας αυτό το "όχι" θα επιχειρήσουμε να βρούμε λύση", πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγόρησε τους θεσμούς ότι σχεδίασαν να κλείσουν τις τράπεζες για ταπείνωση της Ελλάδας και επέβαλαν δήλωση μετάνοιας, ενώ υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι επί πέντε μήνες γινόταν προσπάθεια να ακουστούν τα επιχειρήματά της, μεταξύ των οποίων ήταν το «ναι» στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

«Αύριο θα καλέσουμε έναν έναν τους θεσμούς για να βρούμε κοινό τόπο. Να δούμε θετικά ότι το ΔΝΤ προς τιμήν του εξέδωσε την έκθεσή της για αναδιάρθρωση του χρέους. Να δούμε θετικά την ΕΚΤ που κράτησε στάση αναμονής, κάτι που δείχνει την κοινή αγωνία για εξεύρεση κοινής λύσης. Να δούμε θετικά και την Κομισιόν, που όπως όλοι, θέλουμε να παίξει θετικό ρόλο στην επούλωση της ελληνικής πληγής», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.