X

Ο Βαρουφάκης "καρφώνει" ότι ο Τσακαλώτος θα είναι ο διάδοχός του

Θα είναι τελικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτοςδιάδοχος του Γιάνη Βαρουφάκη; Τι απαντά ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Δείτε το σχετικό βίντεο.

Ant1news

Το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών αναμένουν πλέον όλοι μετά την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη. Ο ίδιος ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν θα τον διαδεχθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κι εκείνος απάντησε ότι το εύχεται.

Συγκεκριμένα, αποχωρώντας από το υπουργείο, ο κ. Βαρουφάκης είπε απευθυνόμενος στους παριστάμενους δημοσιογράφους «σας χαιρετώ. Θα σας δω αύριο με τον Ευκλείδη...». Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν εάν όντως θα είναι ο Ευκλείδης κι εκείνος απάντησε: «Ελπίζω να είναι ο Ευκλείδης».

Νωρίτερα, σε ίδια ερώτηση ο κ. Βαρουφάκης το μόνο που ανέφερε είναι ότι ο διάδοχός του «θα είναι γνωστός σας», ενώ στην ερώτηση εάν έχει παραιτηθεί ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Γιώργος Χουλιαράκης, απάντησε «νομίζω ναι».

Από πλευράς του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο, τονίζει ότι ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και συντονιστής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ο βασικός υποψήφιος για τον θώκο του υπουργού Οικονομικών, ύστερα απο την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη.

Όπως επισημαίνεται και από το Reuters, ο διάδοχος του Γιάνη Βαρουφάκη θα ανακοινωθεί αφού ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το οποίο ξεκίνησε λίγο μετά απο τις 10:00 το πρωί.