X

Επιστολή Ντάισελμπλουμ για εξέταση της ελληνικής πρότασης από ΕΚΤ και Κομισιόν

Τι ζητά από τον Πιερ Μοσκοβισί και τον Μάριο Ντράγκι ο πρόεδρος του Eurogroup. Ποιος ο ρόλος του ΔΝΤ. Διαβάστε όλη την επιστολή του.

Ant1news

Επιστολή προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup και επικεφαλής του ΔΣ του ESM, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ζητώντας να εξετασθούν οι ελληνικές προτάσεις.

Συγκεκριμένα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε να εξεταστούν οι ελληνικές προτάσεις για το εάν θα μπορούσαν να προκαλέσουν κινδύνους για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ευρωζώνης και ποιες είναι οι πραγματικές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μας.

Παράλληλα ο ίδιος απευθύνεται και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ώστε - από κοινού με την Κομισιόν και την ΕΚΤ - να αξιολογήσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που αποτελεί την τρίτη προϋπόθεση για στήριξη της Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πηγή της ευρωζώνης στη βελγική πρωτεύουσα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σχεδιάζει να επισπεύσει τη συνεδρίαση του Εurogroup κατά μια μέρα, ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή αντί για το Σάββατο.

Ολόκληρη η επιστολή Ντάισελμπλουμ: