X

Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1: Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ ήθελαν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης (βίντεο)

Τι είπε για τα IOUs και την παραίτησή του. Αποκαλύπτει τι του είχε πει ο Ντάισελμπλουμ όταν είχε έρθει στην Ελλάδα.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Κατά του Γερούν Ντάισελμπλουμ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξιφουλκεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ενώ επιμένει ότι οι Ευρωπαίοι άσκησαν «τρομοκρατία» κατά της Ελλάδος. 

Ο Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ενώ τονίζει ότι «η θέση της χώρας είναι εντός της Ευρωζώνης» και υποστηρίζει ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, πριν την Κυβέρνηση ήθελε Grexit. 

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός, αποκαλύπτει ότι όταν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, στις 29 Ιανουαρίου του είχε πει ότι «είτε αποδέχεστε το Μνημόνιο είτε το Πρόγραμμα καταρρέει και κλείνουν οι ελληνικές τράπεζες». 

Επίσης, λέει ότι η Ελλάδα σχεδίαζε τα IOU΄ς  με εντολή του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, ως αντίδραση στο κλείσιμο των τραπεζών και για να μην βγούμε από το ευρώ. 

Αναφορικά με την παραίτησή του, ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει ότι δεν είχε σκοπό να παραιτηθεί αλλά το έπραξε, όταν διαπίστωσε ότι υπήρξε μεταστροφή της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας και υποστηρίζει ότι «το βράδυ του ΟΧΙ η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε σκοπό να το χρησιμοποιήσει» ως όπλο στις διαπραγματεύσεις.

Δείτε την συνέντευξη του τέως Υπουργού Οικονομικών στον ΑΝΤ1