X

Σόιμπλε: Τελευταία προσπάθεια να λυθεί η ελληνική κρίση

Κάλεσε τους γερμανούς βουλευτές να δώσουν το "πράσινο φως" για τη συμφωνία με την Ελλάδα. Τι είπε στην ομιλία του στη Bundestag για το ενδεχόμενο "κουρέματος".

Ant1news

Με την προειδοποίηση ότι αυτή είναι μια τελευταία προσπάθεια για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της ελληνικής κρίσης ξεκίνησε την ομιλία του στο γερμανικό κοινοβούλιο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας στη Bundestag τόνισε ότι υπάρχει μια κοινή συμφωνία να παρασχεθεί βοήθεια στην Ελλάδας. Γι αυτό κάλεσε τους βουλευτές του να δώσουν το "πράσινο φως" στο Βερολίνο να διαπραγματευτεί το τρίτο πακέτο διάσωσης της χώρας μας.

Για ακόμα μία φορά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε πως σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία το "κούρεμα" χρέους αποκλείεται. «Πρέπει να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, χωρίς "κούρεμα" χρέους», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η πραγματικότητα είναι ότι πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ανακτήσει την πρόσβασή της στις αγορές».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επεσήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον κάποιες εβδομάδες, γι αυτό και δεν υπάρχει deadline για το τρίτο πακέτο.

Νωρίτερα, και η Άγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει "κούρεμα" χρέους, ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τόνισε ότι απαιτείται ελάφρυνση του χρέους για να είναι βιώσιμη η συμφωνία για την Ελλάδα.