X

Νέα επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα η Ντέλια Βελκουλέσκου

Αποχωρεί ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ, Ρίσι Γκογιάλ. Η νέα επικεφαλής του Ταμείου στην τρόικα θεωρείται έμπειρη τεχνοκράτης.

Ant1news

Μετά το πρόγραμμα της Κύπρου η Ντέλια Βελκουλέσκου αναλαμβάνει το πρόγραμμα της Ελλάδας, ως επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα, στη θέση του Ρίσι Γκογιάλ. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν τα δημοσιεύματα, τονίζοντας παράλληλα ότι η ίδια έχει πολύ καλή γνώση τόσο της ελληνικής πραγματικότητας όσο και της εφαρμογής προγραμμάτων.

Άλλωστε, έχει ασχοληθεί με την Ελλάδα ουκ ολίγες φορές, μιας και εκτός του ότι πριν την Κύπρο επέβλεπε το ελληνικό πρόγραμμα, ασχολούνταν με την ελληνική οικονομία και πριν εφαρμοστεί το πρώτο Μνημόνιο, το 2010, σύμφωνα με την Καθημερινή, η οποία προσθέτει ότι η Ντέλια Βελκουλέσκου είχε σημαντική εμπλοκή στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

Μία ημέρα νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός Μορίς Όμπστφελντ, ένας από τους οικονομικούς συμβούλους του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, αναλαμβάνει επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αντικαθιστώντας από τις αρχές Σεπτεμβρίου τον Γάλλο Ολιβιέ Μπλανσάρ.