X

Βαρουφάκης: Η Ισπανία κινδυνεύει να γίνει Ελλάδα

Να μην ακολουθήσουν τη λανθασμένη συνταγή που επιβλήθηκε στην Ελλάδα προτρέπει τους Ισπανούς ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ant1news

Ο κίνδυνος να γίνει η Ισπανία… Ελλάδα είναι υπαρκτός, προειδοποιεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα El Pais.

Στην προδημοσίευση αποσπάσματος της συνέντευξης, που θα δημοσιευθεί ολόκληρη την Κυριακή, ο κ. Βαρουφάκης εξηγεί: «Νομίζω ότι ο ισπανικός λαός πρέπει να δει την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ισπανία και να κρίνει τι χρειάζεται η κοινωνία του, ανεξαρτήτως των όσων συνέβησαν στην Ελλάδα, στη Γαλλία ή αλλού».

«Ο κίνδυνος να γίνει (η Ισπανία) Ελλάδα υπάρχει πάντα και θα γίνει πραγματικότητα εάν συνεχίσετε να κάνετε τα ίδια λάθη, τα οποία επιβλήθηκαν στην Ελλάδα», διαμηνύει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Επισημαίνει πως «το να τιμωρείς ένα υπερήφανο έθνος για να ενσπείρεις το φόβο σε ένα άλλο, δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι η Ευρώπη». Δεν είναι η Ευρώπη για την οποία αγωνίστηκαν ο Γκονζάλες, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου,  ο Ζισκάρ ντ' Εστέν ή ο Χέλμουτ Σμιτ, συμπληρώνει.

Τονίζοντας ότι πρέπει να ανακτήσουμε το ευρωπαϊκό όραμα, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει πως «η αντίληψη ότι ο φόβος και η απέχθεια θα δημιουργήσουν τη νέα Ευρώπη είναι μία ιδέα που θα μας οδηγήσει ολοταχώς σε μία νέα δεκαετία του ’30 και πιστεύω ότι ο λαός της Ισπανίας και της Ελλάδας ξέρουν ακριβώς τις επιπτώσεις που είχε».