X

Ντομπρόβσκις: Δίκαιη και ισορροπημένη η συμφωνία

Στις τράπεζες τα 10 δισ. ευρώ για να αρθούν γρήγορα τα capital controls. "Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα έντονης προσπάθειας των τελευταίων μηνών".

Ant1news

Τη δέσμευση του για στήριξη της Κομισιόν στις ελληνικές αρχές, στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, παρείχε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βλάντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup και την έγκριση της συμφωνίας για το μνημόνιο.

Ο Βλάντις Ντομπρόβσκις έκανε λόγο για ένα ενθαρρυντικό βήμα, σχολιάζοντας την ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή, ενώ χαρακτήρισε δίκαιη και ισορροπημένη τη συμφωνία, καθώς, όπως είπε, αντιμετωπίζει τις μεγάλες κοινωνικές προκλήσεις στην Ελλάδα.

«Η συμφωνία δεν είναι μόνο για τη χρηματοδότηση, αλλά και για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επεσήμανε ότι το 3.5% είναι ο μεσοπρόθεσμος στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ο Ντομπρόβσκις  τόνισε ότι η αβεβαιότητα είχε αρνητική επίδραση στην ελληνική οικονομία, καθώς αναμένεται συρρίκνωση του ΑΕΠ 2,3% φέτος, ενώ είπε ότι η συμφωνία «που είναι αποτέλεσμα έντονης προσπάθειας των τελευταίων μηνών» είναι απαραίτητη για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε ότι τα 10 δισ. ευρώ από το πακέτο στήριξης δίνονται για τις τράπεζες, προκειμένου να αρθούν γρήγορα τα capital controls.